Jojić: Sport je mnogo više od rekreativne aktivnosti, mlade uči disciplini, radnim navikama i timskom duhu

"Investiramo u infrastrukturu i objekte u nastojanju da svaki sportista ima pristup najboljem trening okruženju. Nastojimo da međunarodne programe finansiranja i razmjene iskustava približimo našim sportskim savezima, klubovima i sportistima", kazao je Zoran Jojić

2316 pregleda 168 reakcija 3 komentar(a)
Jojić, Foto: SNP
Jojić, Foto: SNP

Sport je mnogo više od rekreativne aktivnosti. To je platforma za rast, prilika za učenje i druženje, važna životna škola. Usađuje mladima životne vještine poput odlučnosti, istrajnosti, uči ih disciplini, radnim navikama i timskom duhu, kazao je kandidat za poslanika liste SNP-Demos "Za tebe" Zoran Jojić.

"Ove lekcije se protežu dalje od sportskog terena i prožimaju svaku oblast, tako da će im sigurno pomoći kojom god profesijom odluče da se bave. Prepoznajemo moć sporta i njegov potencijal da unapredi živote mladih ljudi. Vidimo našu ulogu ne samo kao regulatora već i kao posrednika, mentora I promotera. Posvećeni smo stvaranju ambijenta koji doprinosi rastu i razvoju naših mladih sportista", kazao je on.

Jojić je istakao da u njihovim naporima da podrže mlade sportiste, rade na nekoliko inicijativa.

"Investiramo u infrastrukturu i objekte u nastojanju da svaki sportista ima pristup najboljem trening okruženju. Nastojimo da međunarodne programe finansiranja i razmjene iskustava približimo našim sportskim savezima, klubovima i sportistima", dodao je on.

Napomenuo je da prepoznaju rezultate koji sportisti ostvaraju na terenu i van njega, dodajući da su oni zasluženo uzor mladima i a njihov uticaj prelazi granice njihovog sporta.

"Ujedno želim da zahvalim svim našim sportistima za njihovo kontinuirano zalaganje da Crnu Goru dostajanstveno predstavljaju u svijetu", kazao je Jojić.

On je naveo da su posvećeni kontinuiranom unapređenju i obogaćivanju sportskog ambijenta, dodajući da put ka boljem sportskom ambijentu i boljem društvu je kolektivni napor.

"Pozivamo sve zainteresovane strane - roditelje, učitelje, sportiste i trenere da se pridruže ovom poduhvatu, da kroz dijalog i razmjenu ideja nastojimo da budućim generacijama stvorimo što bolje uslove za bavljenje sportom. Podsjećam da sport ne podrazumijeva samo takmičenje; to je prilika za druženje, za pomirenje. Sport je odraz onoga što smo kao društvo, iskoristimo moć sporta da prevaziđemo podjele i zajedno koračamo ka Evropskoj budućnosti", zaključio je Jojić.

Bonus video: