Bečić: Vrijeme apsolutne vlasti i korišćenja Srba u Crnoj Gori kao strašila je prošlo

"Niko više neće uspješno plašiti pripadnike bilo koje naše nacionalne ili vjerske zajednice njihovim sugrađanima"

5667 pregleda 11 komentar(a)
Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora

Vrijeme apsolutne vlasti i korišćenja Srba u Crnoj Gori kao strašila je prošlo, saopštio je nosilac liste koalicije "Aleksa i Dritan, Hrabro se broji" i predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

"Ono je prošlo 2020. godine, ma koliko manipulatori i profiteri međunacionalne mržnje odbijali tu činjenicu. To je vrijeme prošlo onda kada je jedan Albanac, a znamo ga kao Dritana Abazovića, potpisao Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, a poslije toga građani Ulcinja, u velikoj većini takođe Albanci, glasali tako da je predsjednik njihove opštine član upravo njegove stranke", istakao je Bečić u saopštenju.

On je dodao - "gotovo je gospodo".

"Niko više neće uspješno plašiti pripadnike bilo koje naše nacionalne ili vjerske zajednice njihovim sugrađanima. Sve mjere koje smo mi u ovoj kampanji predložili odnosiće se apsolutno i bez ostatka na pripadnike i crnogorske i srpske i svih etničkih zajednica u Crnoj Gori. Ako neko ne vjeruje, neka prebroji na kraju našeg mandata nacionalnu i vjersku pripadnost svih dobitnika stanova po cijeni izgradnje, svih siromašnih kojima su otpisani dugovi, svih koji su dobili podsticaje u poljoprivredi i drugim biznisima, svih do čijih su mjesta izgrađene saobraćajnice, ali neka prebroji i sve uhapšene zbog korupcije i organizovanog kriminala", rekao je Bečić.

On je kazao da će zato brojati prije svega uspjehe na jednoj strani, i godine robije na drugoj.

"Svi jednaki, nema više jednakijih – jer se samo Crna Gora svih nas broji. Crnogoraca, Srba, Bošnjaka, Albanaca, Muslimana, Hrvata i svih ostalih. Svih nas. Da, treba hrabrosti za to. Ali zato se hrabro broji. Živjela Crna Gora svih nas", zaključio je Bečić.

Bonus video: