Rubežić: Vraneš sproveo niz nezakonitih radnji, vršio mobing po nacionalnoj i partijskoj pripadnosti...

"Zbog informisanja javnosti, još jednom demantujem sve navode predsjednika Opštine koji se odnose na nezakonit rad mene kao odgovornog lica i najavljujem da ću podnijeti krivičnu prijavu protiv gospodina Daria Vraneša"

6101 pregleda 0 komentar(a)
Rubežić, Foto: Opština Pljevlja
Rubežić, Foto: Opština Pljevlja

Direktor Centra za kulturu u Pljevljima Nebojša Rubežić(DPS), demantovao je tvrdnje predsjednika opštine Pljevlja Darija Vraneša (Nova srpska demokratija), koji je je juče iznio protiv njega i direktora Centra za sport i rekreaciju Predraga Doderovića zbog navodnog nezakonitog zapošljavanja.

Vraneš je protiv njih dvojice juče podnio i krivične prijave.

"Zbog informisanja javnosti, još jednom demantujem sve navode predsjednika Opštine koji se odnose na nezakonit rad mene kao odgovornog lica i najavljujem da ću podnijeti krivičnu prijavu protiv gospodina Daria Vraneša. Ali i zahtjevati od nadležne Upravne inspekcije, da izvrši inspekcijski nadzor, jer postoji osnovana sumnja, da je gospodin Vraneš radno angažovao u službi Kabineta predsjednika Opštine određeni broj lica, bez prethodno usvojenog Budžeta i donešenog kadrovskog plana. Pored navedenog, neophodno je da nadležna inspekcija, preispita Ugovore o radu angažovanih lica, kao i da li njhove stručne kompetencije odgovaraju važećem Pravilniku o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta službe Kabineta predsjednika", naveo je Rubežić u reagovanju.

On je pozvao Agenciju za sprečavanje korupcije da javno objelodani dokumentaciju službe Kabineta predsjednika.

"Ukoliko služba Kabineta predsjednika Opštine i AD Rudnik uglja Pljevlja, podliježu posebni zakonima i pravilnicima, unaprijed se izvinjavam Agenciji za sprečavanje korupcije", kazao je Rubežić.

Tvrdi i da je Vraneš za veoma kratko vrijeme, nakon stupanja na funkciju "uspio da sprovede niz nezakonitih radnji".

"Kao zaposleni u lokalnoj samoupravi, nisam se nadao, da će za relativno kratak vemenski period, od stupanja na funkciju, uspjeti da sprovede niz nezakonitih radnji. Funkcionišući po osnovnom principu zastrašivanja zaposlenih, upućivanju prijetnji, uz evidentan revanšizam, vršeći mobing po nacionalnoj i partijskoj pripadnosti. Ponavljam, relativno kratak vremenski period, jer sa sličnim profilima ličnosti u svojstvu predsjednika Opštine svih građana, svaki vremenski period je previše dug. Ne želeći da ulazim u preveliku dubiozu analize profila ličnosti imenovanog predsjednika svih građana, jer ću na taj način obesmisliti cilj i svrhu saopštenja za javnost, iskoristiću priliku da demantujem sve navode predsjednika Opštine, koji su se odnosili na nezakonito postupanje prilikom zasnivanja radnog odnosa određenog broja zaspolenih u JU Centar za kulturu-Pljevlja", naveo je Rubežić u reagovanju.

Evidentno je, dodaje on, da predsjednik Opštine svoje iskaze temelji na mišljenju "istih onih pravnih stručnjaka i savjetnika, koji su savjetovali i prethodne predsjednike Opštine, na njima odgovarajući način".

"Ali i na stvaranju političkog pamfleta, u susret nedeljnim parlamentarnim izborima, po principu dvostruke ličnosti. Obećavajući u jutarnjem programu “punu zaposlenost” i sigurnu egzistenciju svakog zaposlenog u lokalnoj samoupravi, a samo nekoliko časova nakon toga, upućivanjem direktnih prijetnji da će određeni broj zaposlenih u JU Centar za kulturu-Pljevlja, ostati bez zarada. Optužujući mene kao odgovorno lice, za nezakonito zapošljavanje, kako bi o sebi u javnosti stvorio sliku poštenog šerifa grada, koji postupa isključivo i samo po osnovu zakona", naveo je Rubežić.

Bonus video: