Kordić: Očekujemo veoma dobar rezultat, izlaznost atipična za izborni standard u Crnoj Gori

"To je posljedica toga što su na političkoj sceni splasnule tenzije nakon pobjede nad Demokratskom partijom socijalista (DPS) 30. avgusta 2020. godine, ali i nakon pobjede nad Milom Đukanovićem na predsjedničkim izborima", ocijenila je

13709 pregleda 11 komentar(a)
Kordić, Foto: Luka Zeković
Kordić, Foto: Luka Zeković

Potpredsjednica Nove srpske demokratije (Nova) i kandidatkinja za poslanicu koalicije "Za budućnost Crne Gore" (ZBCG) Simonida Kordić, poručila je večeras da očekuje dobar rezultat te koalicije na danas održanim prijevremenim parlamentarnim izborima.

Ona je novinarima u štabu koalicije ZBCG u Podgorici kazala da je ove izbore obilježila "atipična izlaznost za izborni standard u Crnoj Gori".

"To je posljedica toga što su na političkoj sceni splasnule tenzije nakon pobjede nad Demokratskom partijom socijalista (DPS) 30. avgusta 2020. godine, ali i nakon pobjede nad Milom Đukanovićem na predsjedničkim izborima. Ta vrsta tenzičnosti je splasnula. S druge strane, birači su možda umorni jer su ovo četvrti izbori u posljednjih devet mjeseci. To su okolnosti koje su u velikoj mjeri uticale na ovakvu izlaznos. Ali, važno je da je izborni dan prošao mirno", istakla je Kordić.

Ona je navela da sav rad koalicije ZBCG tokom kampanje ukazuje da će ostvariti dobar izborni rezultat.

"Mislimo da je jako važno da taj rezultat učini raspored mjesta u parlamentu takvim da budemo okosnica stvaranja buduće Vlade. To je i potreba koju su građani iskazali na izborima 2020. Da bi imali državu demokratije, to ne možemo graditi na sistemu koji nije bio podesan za državu. Mi imamo volju, spremnost i kapacitet da uđemo u postupak demontaže tog sistema", naglasila je.

Bonus video: