Đukanović uputio telegram povodom smrti Berluskonija

"Mi ćemo ga u Crnoj Gori pamtiti kao prijatelja, lidera velike evropske, nama susjedne zemlje, koji je dao lični pečat unapređenju bilateralnih odnosa do strateškog nivoa, poštujući istorijsku tradiciju, kao i naša savremena evropska i evroatlantska stremljenja"

12923 pregleda 35 reakcija 26 komentar(a)
Đukanović, Foto: Boris Pejović
Đukanović, Foto: Boris Pejović

Bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je povodom smrti Silvija Berluskonija, telegram sa izrazima saučešća njegovoj porodici.

"Sa žaljenjem sam primio vijest o smrti vašeg cijenjenog supruga, roditelja, djeda i brata Silvija Berluskonija, jednog od najpoznatijih italijanskih i evropskih političara, i najuspješnijih biznismena, koji je u dužem razdoblju davao izuzetan doprinos ukupnom razvoju i napretku svoje zemlje. On će ostati upamćen po svom urođenom šarmu i otvorenosti, po tome što je unosio ljudsku crtu i u biznis i u politiku, ne ostavljajući nikoga ravnodušnim. Mi ćemo ga u Crnoj Gori pamtiti kao prijatelja, lidera velike evropske, nama susjedne zemlje, koji je dao lični pečat unapređenju bilateralnih odnosa do strateškog nivoa, poštujući istorijsku tradiciju, kao i naša savremena evropska i evroatlantska stremljenja", naveo je Đukanović u telegramu.

Naveo je i da je Berluskoni bezrezervno pružao podršku integracionim procesima ne samo Crne Gore, već i cijelog Zapadnog Balkana.

"S pijetetom ću čuvati uspomenu na prijateljstvo koje smo izgradili u godinama izuzetne saradnje, obostrano korisne za naše zemlje i narode", naveo je Đukanović u telegramu

Bonus video: