Novaković: Jasno ko je pobjednik izbora, odlaganje formiranja vlade bilo bi neodgovorno

Formiranje vlade ključno je, između ostalog, i za pokretanje programa "Evropa sad 2", kazao je predsjednik partije Biram Crnu Goru

5031 pregleda 14 komentar(a)
Novaković i lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić, Foto: Biram Crnu Goru
Novaković i lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić, Foto: Biram Crnu Goru

Predsjednik partije Biram Crnu Goru Radomir Novaković kazao je danas da se što hitnije mora formirati vlada.

Crna Gora je, kako je rekao, suočena sa "izazovima i dešavanjima savremenog svijeta".

"U ovim i ovakvim vremenima, pogotovo kada imamo jasnog pobjednika izbora, svako odlaganje, zbog političkih igara i igrica je, prije svega - neodgovorno", saopštio je Novaković.

Rekao je da formiranje vlade ne donosi samo političku stabilnost, koja je "nakon godina krize više nego potrebna", već omogućava i donošenje, odnosno sprovođenje neophodnih reformi kako bi se krenulo u razvoj, a ne ostalo "u stagnaciji ili nazadovanju".

Naglasio je da je formiranje vlade ključno i za pokretanje programa "Evropa sad 2", na osnovu koga je, prema njegovim riječima, koalicija okupljena oko Pokreta Evropa sad "pobijedila na izborima 11. juna".

"Konačno, formiranje vlade je izuzetno važno za nas iz Bara, kako bi što prije počeo da se ostvaruje koalicioni sporazum koji je Biram Crnu Goru potpisala sa Pokretom Evropa sad, a koji obuhvata realizaciju određenih projekata, značajnih za Bar i Crnu Goru. Taj sporazum je još jednom dokazao da je našoj partiji od fotelja ili mjesta u parlamentarnim klupama važnija dobrobit našeg grada i države", kazao je Novaković i dodao:

"Nama je bilo lako da se za ovo odlučimo, jer od osnivanja 2018. godine nastojimo da doprinesemo razvoju Bara, da krenemo naprijed i postanemo kapija Crne Gore za Evropu, a ne mjesto u kome se svi putevi završavaju... Dosta smo živjeli u prošlosti – konačno imamo priliku da se okrenemo budućnosti. Iskoristimo je", zaključio je Novaković.

Bonus video: