Analiza izbora u Kolašinu: PES ubjedljiv, slabiji rezultati Demokrata i DPS, pao i SNP

Lista "Pravda za sve" dobila je povjerenje 132 glasača , Socijaldemokratska partija 66, a Preokret 41…

10718 pregleda 4 komentar(a)
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović

Ubjedljivo najjaču podršku glasači u Kolašinu na nedjeljnim izborima dali su Pokretu Evropa sad (PES), uz za skoro 10 procenata slabiju izlaznost, značajno slabije rezultate u odnosu na lokalne izbore prošle godine ostvarile Demokrate i DPS.

PES, prema preliminarnim rezultatima Opštinske izborne komisije ima 1.084 glasa, što je duplo više u odnosu na lokalne izbore (524), održane lani.

Koalicija okupljena oko DPS, na parlamentarnim izborima, s druge strane, osvojila je 759 glasova, što je za 569 manje u odnosu na lokalne izbore. Isti broj glasova osvojila je i koalicija Aleksa i Dritan - Hrabro se broji.

Na lokalnim izborima Demokrate su, međutim, dobile 1.212, a lista URA i nestranačke ličnosti 161 glas. Broj glasova, koji je na parlamentarnim izborima dobila lista Za budućnost Crne Gore, skoro je identičan broju glasova koji je prošle godine na lokalnim izborima u tom gradu osvojio DF.

Podrška SNP takođe je pala. Ta stranka, koja je u Kolašinu dio vlasti, u nedjelju je osvojla 353 glasa, dok su na lokalnim izborima imali 50 više.

Lista "Pravda za sve" dobila je povjerenje 132 glasača u tom gradu, Socijaldemokratska partija 66, a Preokret 41…

Bonus video: