Milatović: Za deeskalaciju tenzija potrebno je ponovo održati izbore na sjeveru Kosova

"Smatram da nam je zaista potreban prosperitetan i stabilan Zapadni Balkan kao dio EU", naglasio je Milatović

34770 pregleda 37 reakcija 30 komentar(a)
Milatović, Foto: Boris Pejović
Milatović, Foto: Boris Pejović

Crnogorski predsjednik Jakov Milatović izjavio je danas da Crna Gora snažno podržava dijalog Beograda i Prištine i da u potpunosti deli stav sa Evropskom unijom (EU) da je za deeskalaciju tenzija potrebno ponovo održati izbore na sjeveru Kosova i ispuniti preduslove za formiranje Zajednice srpskih opština.

"Mislim da imamo potpuno identičan stav po ovom pitanju sa EU, da je za postizanje te deeskalacije potrebno ponovo održati izbore na sjeveru Kosova, da treba da se ispune preduslovi vezani za formiranje Zajednice srpskih opština na sjeveru Kosova, kao neki koraci ka daljoj deeskalaciji tenzija. Crna Gora podržava sve što tome vodi", rekao je Milatović.

On je u intervjuu agenciji MIA istatakao da je stav Crne Gore u vezi toga jasan i da misli da je sličan stavu Sjeverne Makedonije.

"Smatram da nam je zaista potreban prosperitetan i stabilan Zapadni Balkan kao dio EU", naglasio je Milatović u intervjuu datom na marginama Prespa foruma za dijalog, koji se danas i sjutra održava u Strugi.

U video intervjuu, koji će u cjelosti biti objavljen sjutra, predsjednik Crne Gore je govorio i o očekivanjima od nove crnogorske vlade, o procesu evropskih integracija, kao i o regionalnoj inicijativi Otvoreni Balkan.

Bonus video: