OIK Tivat odbila svih 11 prigovora SDP

SDP je prema privremenim rezultatima parlamentarnih izbora održanih u nedjelju koje je utvrdila Državna izborna komisija (DIK) ostao bez parlamentarnog statusa, jer je za njih glasalo 8.750 birača (2,90 odsto)

3421 pregleda 6 komentar(a)
SDP, Foto: SDP
SDP, Foto: SDP

Opštinska izborna komisija (OIK) Tivat na večerašnjoj sjednici odbila je kao neosnovane, svih 11 prigovora koje je Socijaldemokratska partija (SDP) podnijela na rad biračkih odbora u tom gradu.

SDP je prema privremenim rezultatima parlamentarnih izbora održanih u nedjelju koje je utvrdila Državna izborna komisija (DIK) ostao bez parlamentarnog statusa, jer je za njih glasalo 8.750 birača (2,90 odsto).

Izborna komisija Prijestonice Cetinje danas je odbila tri, a prihvatila jedan predlog SDP.

Opštinska izborna komisija (OIK) Ulcinja odbila je danas prigovor SDP zbog sumnje u neregularnosti tokom vanrednih parlamentarnih izbora, održanih u prošlu nedjelju.

Povezani članci

15. Jun 2023.

OIK Ulcinj odbio prigovor SDP-a

Generalni sekretar SDP Ivan Vujović saopštio je juče da je ta partija podnijela prigovore opštinskim izbornim komisijama (OIK) zbog nepoklapanja broja birača koji su ostvarili biračko pravo, broja listića i broja kupona na više biračkih mjesta u Rožajama, Bijelom Polju, Ulcinju, Cetinju i Tivtu.

Vujović je 13. juna kazao ja dobijaju dojave da su pokradeni prilikom brojanja glasova, te da će tražiti ponovno brojanje.

Bonus video: