URA: O Vladi govori njena vizija po kojoj je hotel prioritet u opustošenom Mojkovcu

Iz Građanskog pokreta URA u Mojkovcu kažu da aktuelna vlast potezima i planiranim investicijama uništavaju strategiju Mojkovca zauvijek
3 komentar(a)
URA, Foto: URA
URA, Foto: URA
Ažurirano: 05.09.2017. 14:02h

Iz Građanskog pokreta URA Mojkovac reagovali su na današnju posjetu predsjednika Vlade Duška Markovića Mojkovcu. Oni ističu da posjeta dolazi nakon što ga je trodecenijska vladavina DPS-a i satelita ubila kao i sve gradove na sjeveru Crne Gore, i to baš pred termin održavanja lokalnih izbora na jesen u tom gradu.

„Karavan u pratnji službenih automobila od kojih je svaki, višestruko skuplji od prosječnog godišnjeg prihoda svakog građanina Mojkovca, vratio se na mjesto zločina. Još jednom da podsjeti građane da Vlada stoji čvrsto u uvjerenju da Mojkovcu treba ni manje ni više nego kvalitetan hotel“, naglašavaju oni.

Iz pokreta URA u Mojkovcu kažu da se raduju svakoj novoj investiciji u tom gradu ali da od tih investicija sa aktuelnom lokalnom i državnom vlašću nema ničega u šta su se građani nebrojano puta i uvjerili.

Ovakve posjete ako ni zbog čega drugog dobre su iz razloga da bi građani čuli vladinu viziju razvoja opustošenog i poharanog Mojkovca – dakle to je kvalitetan hotel.

„Posjeta je dobra i da se vidi stepen odnarođenosti ovakve vlasti od svoga naroda, i premijera od građana svog rodnog mjesta i to iz razloga što je premijer razgovore vodio isključivo sa lokalnom ispostavom parapolitičke organizacije DPS-a kako bi vidjeli ko još od njih može u čemu da se ugradi od njihovih 'kapitalnih investicija' koje i dalje vise u vazduhu opustošenog Mojkovca“

Iz Građanskog pokreta URA u Mojkovcu kažu da aktuelna vlast potezima i planiranim investicijama uništavaju strategiju Mojkovca zauvijek. Ističu i da ako ne promijene koncept pristupa razvojnim projektima (projekat otvaranja Bjelasice i najavljena namjera gradnje puta i mosta u Podbišću, koji ne prolaze kroz grad), Mojkovac dobija samo jednu zaobilaznicu i porušenu koncepciju razvoja grada koja se oslanjala na ovaj projekat.

Iz pokreta URA spominju i zloupotrebu državnih resursa pred izbore u Mojkovcu, u smislu da Vojska Crne Gore nasipa zemljane puteve, ako bi zamazali oči onima kojima je i asfalt u 2017. godini luksuz.

Iz pokreta URA u Mojkovcu zaključuju da Mojkovcu nijesu potrebna prazna pobećanja već nova gradska vlast koja će znati da lokalne resurse Mojkovca iskoristi na najbolji način.

Bonus video: