Milatović: Zajedništvo, uvažavanje i multikulturalizam su neprikosnoveni temelj crnogorskog društva

Iskazavši poštovanje prema pripadnicima islamske zajednice, predsjednik Crne Gore se zahvalio se za "nemjerljiv doprinos koji daju afirmaciji vjerskog sklada i multietničnosti"

12840 pregleda 4 komentar(a)
Milatović na svečanoj maturskoj akademiji Medrese "Mehmed Fatih", Foto: Predsjednik Crne Gore
Milatović na svečanoj maturskoj akademiji Medrese "Mehmed Fatih", Foto: Predsjednik Crne Gore

Islamska kultura, njeno nasljeđe i tradicija neraskidiv su dio kulturnog prostora Crne Gore, kazao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

On je, kako javljaju iz njegovoh kabineta, prisustvovao svečanoj maturskoj akademiji Medrese "Mehmed Fatih" u Tuzima.

"Ova svečanost je lijep povod da se podsjetimo koliko je važno njegovati bogato vjersko i kulturno nasljeđe Crne Gore, u svim njegovim različitostima i promovisati ideal zajedništva, uvažavanja i multikulturalizma, kao neprikosnoveni temelj crnogorskog društva", rekao je Milatović tom prilikom.

Milatović
Milatović foto: Predsjednik Crne Gore

Iskazavši poštovanje prema pripadnicima islamske zajednice, predsjednik Crne Gore se zahvalio se za "nemjerljiv doprinos koji daju afirmaciji vjerskog sklada i multietničnosti".

Obraćajući se maturantima, Milatović im je poručio da njeguju vrijednosti koje su stekli u Medresi.

"Pozivam vas da u vremenima koja dolaze saradnjom dokazujemo opredijeljenost očuvanju međuvjerskog sklada i tolerancije kao najvećeg bogatstva Crne Gore, u kojoj svaki građanin ima svoje posebno mjesto i važnost", zaključio je Milatović.

Bonus video: