Joković: Očekujem da SNP bude dio nove vlade

"Mi smo tradicionalna partija građanske profilacije, i kao takvi smo poželjan partner svakom koalicionom subjektu za formiranje vlasti", kazao je Joković

7798 pregleda 77 reakcija 77 komentar(a)
Vladimir Joković, Foto: Boris Pejović
Vladimir Joković, Foto: Boris Pejović

Nakon što je lider "Evrope sad" Milojko Spajić izjavio da nema ništa protiv ni da SNP bude uključen u priču oko formiranja 44. vlade, iz te partije navode da ih takav stav ne čudi, prenosi portal RTCG.

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković kazao je za Radio Crne Gore da je uvjeren da će biti dio nove izvršne vlasti.

"Mi smo tradicionalna partija građanske profilacije, i kao takvi smo poželjan partner svakom koalicionom subjektu za formiranje vlasti. Očekujemo da će doći do pregovora i da će SNP biti dio buduće 44.vlade", dodao je Joković.

Podsjetimo, pokret Evropa sad osvojio je 25,55 odsto glasova, odnosno 24 mandata na vanrednim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori 11. juna, a koalicija "Zajedno", okupljena oko Demokratske partije socijalista, 23,26 odsto ili 21 mandat, pokazuju privremeni rezultati Državne izborne komisije.

Ti rezultati pokazuju da je koalicija "Za budućnost Crne Gore" osvojila 14,76 odsto glasova, odnosno 13 mandata, koalicija Demokrata i Građanskog pokreta URA 12,5 odsto, ili 11 mandata, a Bošnjačka stranka 7,09 odsto glasova, odnosno šest mandata.

Koalicija Socijalističke narodne partija i Demos dobila je povjerenje 3,13 odsto birača i imaće dva poslanička mjesta.

Albanski forum je osvojio dva mandata sa 1,88 odsto glasova, a po jedan Albanska alijansa sa osvojenih 1,50 odsto i Hrvatska građanska inicijativa sa 0,74 odsto podrške birača.

Bonus video: