Leposavić: Kradu nas oni koji decenijama žive od priče da se prema njima sprovodi nepravda

Nosilac liste "Pravda za sve" je poručio da je odluka DIK-a bez pravnog osnova i bez pravne pouke. Tvrdi da je hiljade glasačkih listića sa izbora 11. juna poništeno jer je na njima bio zaokružen pokret na čijem je čelu

31972 pregleda 139 reakcija 54 komentar(a)
Leposavić, Foto: Savo Prelević
Leposavić, Foto: Savo Prelević

Nosilac izborne liste "Pravda za sve" Vladimir Leposavić tvrdi da je hiljade glasačkih listića sa izbora 11. juna poništeno jer je na njima bio zaokružen pokret na čijem je čelu.

Državna izborna komisija je na sjednici u subotu poništila odluku Opštinske izborne komisije Kolašin o ponavljanju izbora na biračkom mjestu broj 1, koja je bila donijeta nakon što je prihvaćen jedan od prigovora liste "Pravda za sve". Poništena je i odluka Izborne komisije Prijestonice o ponavljanju izbora na biračkom mjestu 16, koja je usvojila prigovor izborne liste “SDP – Za našu kuću”.

Leposavić je poručio da je odluka DIK-a bez pravnog osnova i bez pravne pouke, te da se "ne može zaustaviti nezaustavljivo".

"Kada su glasači vidjeli da na pojedinim biračkim mjestima Pravda za sve! navodno nije osvojila nijedan glas iako su baš ti birači i baš na tim mjestima zaokružili broj 3 i Pravdu za sve!, tražili su uvid u izborni materijal. Članovi upravo tih OIK-a odbijaju ovih dana, pa i danas čitav dan, da omoguće našim ljudima uvid u izborni materijal. Moramo svaki put da obavijestimo DIK, ali i nadležno tužilaštvo, da bi iz opštinskih komisija preduzeli radnje na koje su inače zakonom obavezani. Kada ih primoramo da rade svoj posao, nalazimo stotine i hiljade glasičkih listića koji su poništeni jer je na njima zaokružena Pravda za sve", objavio je Leposavić na Fejsbuku.

Tako su, tvrdi on, članovi biračkih odbora, inače stranački aktivisti, "krali građane koji su glasali Pravdu za sve".

"Tako su nas prije par dana pokrali oni koje smo glasali, podržavali i zbog njih protestovali od 1998. godine. Tako su nas pokrali oni koje smo prije samo dvije godine branili od nepravednog progona, kada su bili osuđeni od nadležnih sudova i cjelokupne domaće i međunarodne javnosti. Tako nas danas kradu oni koji decenijama žive od priče da se prema njima sprovodi nepravda, koji su napravili političke karijere na priči o krađi drugih. Ovako vas kradu vaše komšije i sugrađani koji vas nakon toga sretnu na ulici i ljubazno vas pozdrave, i to nazivaju politikom", tvrdi Leposavić.

Na taj način, prema njegovim riječima, "može da se krade i politički životari", ali ne može da se pobijedi.

"Zato se stalno i gubi, zato se svi i osjećaju kao gubitnici, svi osim ljudi koji se bore i ne pristaju na ovakve kolektivne poraze. Juče su poništili održavanje poništenih izbora. U ponoć, bez pravnog osnova i vez pravne pouke. Napisali su da se glasanje smatra završenim, a zaboravili da im je na snazi ostala odluka po kojoj se izbori moraju ponoviti. Ne može se zaustaviti nezaustavljivo. 'Crna Gora je počela da se vraća sebi i to je nezadrživo!' Mi nastavljamo našu borbu. Kad završimo sa DIK-om, vidimo se na Ustavnom sudu... Trajaće koliko god bude potrebno", zaključio je Leposavić.

Bonus video: