Milatović pokreće konsultacije sa NVO sektorom

Milatović je, u pozivu NVO, naveo da ubrzanje evropskog puta Crne Gore zahtijeva angažovanje svih društvenih aktera

7540 pregleda 26 reakcija 11 komentar(a)
Jakov Milatović, Foto: Boris Pejović
Jakov Milatović, Foto: Boris Pejović

Crnogorski predsjednik Jakov Milatović pokrenuće konsultacije sa nevladinim (NVO) sektorom, a prvi sastanak na temu unapređenja vladavine prava i ključnih reformskih izazova u Crnoj Gori biće organizovan u petak.

Iz Službe za informisanje predsjednika saopštili su da će, uvažavajući doprinos NVO društvenim promjenama koje su se desile u prethodnom periodu, Milatović u toku mandata kontinuirano organizovati sastanke sa predstavnicima organizacija civilnog društva, na različite teme.

Milatović je, u pozivu NVO, naveo da ubrzanje evropskog puta Crne Gore zahtijeva angažovanje svih društvenih aktera.

On smatra da je važno da podrška naporima NVO bude prepoznata i na institucionalom nivou, imajući u vidu aktivnu ulogu civilnog sektora u procesu evropskih integracija.

Iz Službe za informisanje predsjednika rekli su da je jedan od ciljeva sastanka i uspostavljanje redovne komunikacije u procesu unapređenja javnih politika.

"Visok nivo podrške javnosti članstvu Crne Gore u Evropskoj uniji ukazuje da građani očekuju od svojih predstavnika da aktivnosti na tom polju budu apsolutni politički prioritet“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da, osim toga, mnogi važni reformski procesi koji su započeti u prethodnom periodu zahtijevaju veće zalaganje ka uspostavljanju vladavine prava i funkcionalnih demokratskih institucija.

Milatović u pismu poručio da je dužnost svih nosilaca javnih funkcija da svoje aktivnosti i djelovanje stave u službu ostvarivanja upravo tih ciljeva.

"Ovaj sastanak je važan imajući u vidu da se zacrtani ciljevi mogu ispuniti samo zajedničkim djelovanjem, i predstavlja prvi korak izgradnje partnerstva i saradnje institucije Predsjednika sa civilnim sektorom ka ostvarivanju rezultata od nacionalnog interesa“, kaže se u saopštenju.

Prvi sastanak Milatovića sa predstavnicima organizacija civilnog društva biće organizovan u zgradi Predsjednika Crne Gore, u petak u 11 sati.

Bonus video: