Čađenović: Šaranović i Vukadinović nastavljaju da vrše pritisak i mobing, pokazali nehumanost...

"Da u preduzeću "Čistoća" postoji promil sumnje za nezakonito poslovanje za vrijeme dok sam ja bio izvršni direktor, ni zamjenik gradonačelnice, ni predsjednik Odbora direktora ne bi časom časili da podnesu krivične prijave protiv mene", rekao je Čađenović

16416 pregleda 18 komentar(a)
Čađenović, Foto: DPS
Čađenović, Foto: DPS

Bivši izvršni direktor podgoričkog preduzeća "Čistoća" Andrija Čađenović optužio je danas Danila Šaranovića, zamjenika gradonačelnice Podgorice Olivere Injac, i predsjednika Odbora direktora "Čistoće" Milana Vukadinovića, da nastavljaju da vrše pritisak i mobing nad zaposlenima u "Čistoći".

Čađenović u reagovanju na današnje izlaganje Šaranovića navodi da nije bilo šta "tajio" ili "naređivao" da se nešto "skriva i krivotvori".

Šaranović je na konferenciji na kojoj su prezentovani podaci i dio dokumentacije koja, kako su kazali, ukazuje na nedomaćinsko upravljanje "Čistoćom" za vrijeme mandata Čađenovića, između ostalog poručio da nova uprava Glavnog grada Podgorica neće predati krivičnu prijavu protiv Čađenovića (DPS), ali će Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) ustupiti svu dokumentaciji koja, kako navode, ukazuje na zloupotrebe u radu tokom njegovog mandata.

Reagovanje Čađenovića dostavila je Demokratska partija socijalista (DPS) čiji je on funkcioner - član Glavnog odbora.

"Da u preduzeću "Čistoća" postoji promil sumnje za nezakonito poslovanje za vrijeme dok sam ja bio izvršni direktor, ni zamjenik gradonačelnice, ni predsjednik Odbora direktora ne bi časom časili da podnesu krivične prijave protiv mene. Suočeni sa činjenicama, koje su suprotne onome što su saopštavali nedjeljama i mjesecima unazad, odlučili su se za medijski performans, koji će se njima vratiti kao bumerang. Polazeći od toga da pripravnik – zamjenik gradonačelnice nema nikakvo radno iskustvo, a da je predsjedniku Odbora direktora jedina kvalifikacija "voženje kamiona", ne čudi gomila gluposti koju su saopštili na današnjoj konferenciji. Činjenica je da oni nemaju znanja a ni iskustva da govore o pitanjima koja su danas kandidovali", istakao je Čađenović.

On je dodao da "u svemu tome, za svaki nihov pokušaj moje diskreditacije, imam desetine neospornih i ubjedljivih argumenata, utemeljenih u zakonu, koje svako može da razumije, ali očito ne i zamjenik gradonačelnice i predsjednik Odbora".

"Iako nijesu htjeli, zapravo su samo potvrdili ono što sam sve vrijeme govorio – da je "Čistoća" uspješno privredno društvo koje je na najbolji mogući način ostvarivalo javnu funkciju i držalo na visokom nivou javnu higijenu, da su obaveze prema zaposlenim redovno servisirane, da su dugovanja prema privrednom društvu mnogo veća od onoga što ono duguje, da je iz sredstava društva ulagano u razvoj i opremu, ali i da, kao javno preduzeće, nijesmo zanemarili obavezu da i na druge načine, kroz humanost i solidarnost služimo javnom interesu. Miješajući babe i žabe, sponzorstva u opremi i izvođenju radova za čišćenje drugih crnogorskih gradova, podršku sportskim društvima i brojnim gradskim manifestacijama sa pomoćima za liječenje i socijalno najugroženijim građanima Podgorice, zapravo su pokazali svoju nehumanost. Ali, to neka njima služi na čast", rekao je Čađenović.

Poručio je da nije tačno da je ikada bilo šta "tajio" ili "naređivao" da se nešto "skriva i krivotvori".

"Osim toga, napominjem da ništa nezakonito nije urađano time da se nijesu prikazali lični podaci ljudi koji su se obraćali za pomoć da ih ne bi Šaranović i njemu slični stavljali na stub srama, jer je tim ljudima dovoljno teško i bez objavljivanja njihovih imena", kazao je Čađenović.

Poručio je da su sve novčane transakcije pa čak i uplate toga tipa uredno evidentirane.

"I tokovi novca ne mogu izgubiti trag kao što ni Šaranović i Vukadinović ne mogu sačuvati obraz ako te podatke objave, jer kompletnu dokumentaciju imaju u svom posjedu. Ipak, očigledno je da nastavljaju da sa svojim pritiskom i mobingom, koji vrše nad zaposlenima u "Čistoći", uključujući i nad rukovoditeljkom računovodstva koja je potpisala izjavu koja ne odgovara istini, što uostalom samo njoj može štetiti. Na kraju, zaključujem da u skladu sa zakonom "Čistoća" DOO podliježe internoj i eksternoj reviziji, a da revizori svojom licencom i krivičnom odgovornošću garantuju objektivnost revizorskih izvještaja, u kojima nema podudarnosti sa onim što je danas iznijeto na konferenciji za medije", zaključio je Ćađenović.

Bonus video: