Đukanović uputio telegram povodom smrti Lukovca

Lukovac je, kako kaže Đukanović, bio neiscrpne radne energije, prepoznatljiv po spremnosti da uvaži drugačija mišljenja, te po staloženosti i dobroti kojom je plijenio ljude

6149 pregleda 17 komentar(a)
Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Lukovac je svojim časnim držanjem u vrijeme raspada Jugoslavije, kao i na mjestu koordinatora pokreta za nezavisnu Crnu Goru uoči referenduma, i svojim ukupnim djelovanjem značajno doprinosio demokratskom zaokretu i obnovi naše današnje države, kao i njenom evropskom i evroatlantskom putu, i ukupnom društvenom napretku, kazao je bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Đukanović je uputio porodici diplomate i bivšeg ministra vanjskih poslova Branka Lutovca telegram saučešća, povodom njegove smrti.

Povezani članci

23. Jun 2023.

Preminuo Branko Lukovac

“Poštovana porodice Lukovac, sa iskrenim žaljenjem primio sam vijest o smrti vašeg cijenjenog supruga, roditelja, djeda i brata Branka Lukovca, istaknutog crnogorskog i jugoslovenskog diplomate, rodonačelnika savremene crnogorske diplomatije, bivšeg ministra inostranih poslova Crne Gore i ministra za ekonomske odnose sa inostranstvom Državne zajednice Srbija i Crna Gora", naveo je Đukanović.

Lukovac je, dodaje, bio neiscrpne radne energije, prepoznatljiv po spremnosti da uvaži drugačija mišljenja, te po staloženosti i dobroti kojom je plijenio ljude.

"Zajedno s vama Branka Lukovca žale generacije diplomata, njegove kolege, saradnici i savremenici širom Crne Gore i bivše Jugoslavije. Ja ću ga pamtiti kao čovjeka sa stavom i pouzdanog saradnika s kojim sam u dužem periodu zajedničkog rada izgradio odnos prijateljstva i međusobnog uvažavanja. Molim vas da primite izraze mog najdubljeg saučešća.", kazao je Đukanović.

Bonus video: