DPS Glavnog grada: Šaranovićev krajnji domet je nošenje kutija

"Suprostavljene političke strane, ako drže do sebe, sukobljavaju se viteški i argumentima, a kada žele prljavu borbu, onda isturaju Simonovića i Šaranovića i njima slične", kazali su iz DPS-a

9793 pregleda 50 reakcija 50 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Iz Demokratske partije socijalista su, reagujući na današnju odluku zamjenika gradonačelnice Glavnog grada Danila Šaranovića da Specijalnom državnom tužilaštvu dostavi dokumentaciju o gradskom preduzeću "Ćistoća", kazali da je "Šaranovićev krajnji domet nošenje kutija".

"Poput svog političkog oca Vuksana Simonovića, koji je svojevremeno nosio nepostojeće dokaze u Bari, Danilo Šaranović, pripravnik-zamjenik je ponio gomilu papira u SDT. Kao što je to bio politički kraj Simonoviću, tako će i ovo biti Šaranoviću", navodi se u saopštenju Odbora DPS-a Glavnog grada Podgorice.

Suprostavljene političke strane, kako su kazali iz DPS-a, ako drže do sebe, sukobljavaju se viteški i argumentima, a kada žele prljavu borbu, onda isturaju Simonovića i Šaranovića i njima slične.

"Takve prezire svako, čak i oni u čije ime neljudski i lažno optužuju druge", kazali su oni.

Iz DPS-a su kazali da recikliranjem starih prijava, koje su sve odbačene,i providnom medijskom kampanjom, neće uspjeti da diskredituju nekadašnjeg direktora Čistoće Andriju Čađenovića niti, prema njihovim riječima, činjenicu da je u vrijeme njegovog mandata Podgorica karakterisana kao najčistiji grad u regionu.

"Pripravniku-zamjeniku u istragama navodnih zloupotreba je pomogao predsjednik Upravnog odbora koji je osnovnu školu po starom obrazovnom sistemu pohađao 10+ godina", dodali su iz DPS-a.

Bez bilo kakve vizije i ideje da unaprijede rad Glavnog grada i Čistoće, dodaje se u saopštenju, nekvalifikovani pripravnik i dugometražni osnovac su taman za nošenje kutija i ništa više od toga.

"Vjerujemo da će nadležni državni organi pokazati otpornost na očigledni progon, lični, politički i medijski, i da će, u slučaju ponovnog ispitivanja nedavno odbačenih prijava, demonstrirati maksimalnu profesionalnost i nepristrasnost", kazali su iz ove partije.

Bonus video: