Amina Cikotić potpredsjednica Međunarodne unije mladih socijalista

"Po prvi put u istoriji Crne Gore, ali i SDP-a imamo političarku koja je bila izabrana za potpredsjednicu dvije najveće omladinske političke organizacije u Evropi i svijetu", ističu iz te stranke

1321 pregleda 80 reakcija 6 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Funkcionerka Socijaldemokratske partije (SDP) Amina Cikotić izabrana je za potpredsjednicu Međunarodne unije mladih socijalista (International Union of Socialists Youth - IUSY), na svjetskom kongresu te organizacije, održanom od 22. do 25. juna u Panami.

IUSY je Međunarodna unija, podmladak Socijalističke internacionale, osnovana 1907. godine, od kada okuplja mlade laburiste i socijaliste iz čitavog svijeta.

"Po prvi put u istoriji Crne Gore, ali i SDP-a imamo političarku koja je bila izabrana za potpredsjednicu dvije najveće omladinske političke organizacije u Evropi (Young European Socialists - YES) i svijetu (International Union of Socialist Youth - IUSY)", saopšteno je iz SDP-a.

Amina Cikotić IUSY
foto: SDP

Kazali su da izbor Amine Cikotić na tu prestižnu poziciju predstavlja još jednu potvrdu o povjerenju koje SDP uživa u međunarodnim asocijacijama čija je članica.

Bonus video: