Marković: Milatović da pažljivije pročita izvještaje EK o Crnoj Gori do 2020. i one od 2020. do sad

Bivši premijer Crne Gore se oglasio povodom izjava aktuelnog predsjednika države

17115 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Marković, Foto: Boris Pejović
Marković, Foto: Boris Pejović

Bivši premijer Crne Gore, Duško Marković, saopštio je da predlaže predsjedniku Crne Gore, Jakovu Milatoviću, da pažljivije pročita izvještaje Evropske komsije (EK) o Crnoj Gori za period do 2020. godine, ali i one za period od 2020. do danas.

Marković se oglasio na Tviteru povodom današnjih tvrdnji Milatovića da je "do zastoja u evropskom putu Crne Gore došlo u periodu kad je Marković bio predsjednik Vlade."

"Predlažem gospodinu Jakovu Milatoviću da pažljivije pročita izvještaje Evropske komsije (EK) o Crnoj Gori za period do 2020. godine, ali i one za period od 2020. do danas. To mu je kao predsjedniku države i obaveza.", napisao je Marković na Tviteru.

Pozvao je predsjednika da saopšti javnosti zašto 42. Vlada, u kojoj je Milatović "bio jedan od vodećih ministara, odnosno ideologa", kako navodi Marković, nije dodatno unaprijedila stanje nakon Vlade koju je predvodio on.

"Ili je ipak sa svojom Vladom tada zatekao kredibilne rezultate 41. Vlade, istovremeno preuzevši vlast i odgovornost u zemlji nespornog međunarodnog ugleda koji je skoro pa anuliran u posljednje tri godine.", zaključio je Marković.

Bonus video: