Za budućnost Zete: Nećemo se pojaviti na sjutrašnjoj sjednici, Krstović da se izdigne iznad ličnih interesa

"Iako naša koalicija ima većinu za razrješenje Luke Krstovića, ali i za dalje vršenje vlasti bez Demokrata, sve vrijeme smo pokazivali toleranciju i širinu na njegove svakodnevne opstrukcije i zloupotrebe funkcije predsjednika Skupštine."

4783 pregleda 1 komentar(a)
Sa jedne od sjednica Skupštine opštine Zeta, Foto: golubovci.me
Sa jedne od sjednica Skupštine opštine Zeta, Foto: golubovci.me

Odbornici koalicije Za budućnost Zete sjutra se neće pojaviti na sjednici na kojoj je planirano razrješenje predsjednika Skupštine Luke Krstovića, saopštili su iz te koalicije.

"U trenutku kad i nova izvršna vlast u Podgorici izbjegava razgovor o poštenom razgraničenju, kad i dalje insistiraju na izgradnji kolektora u Botunu, kad se građani Gornje Zete ponovo suočavaju sa štetnim uticajem basena crvenog mulja, kad JP „Čistoća“ ne vrši svoju djelatnost na području opštine Zeta, smatramo da zajedničkim aktivnostima treba da se odupremo daljoj devastaciji i stagniranju opštine Zeta.", navodi se u saopštenju.

Iz koalicije Za budućnost Zete ističu da činom nedolaska na sjutrašnju Skupštinu demonstriraju spremnost da nastave koalicionu saradnju sa Demokratskom Crnom Gorom, ali uz jasan stav da Luka Krstović više ne može biti predsjednik SO.

Zahtijevaju da Demokratska Crna Gora predloži drugog kandidata za predsjednika.

"Iako naša koalicija ima većinu za razrješenje Luke Krstovića, ali i za dalje vršenje vlasti bez Demokrata, sve vrijeme smo pokazivali toleranciju i širinu na njegove svakodnevne opstrukcije i zloupotrebe funkcije predsjednika Skupštine koja mu je pripala isključivo dobrom voljom lidera naše koalicije koji su nam nakon razgovora sa Aleksom Bečićem, sugerisali da uzmemo Demokrate u izvršnu vlast u Zeti. Ukoliko kolege iz Demokratske Crne Gore ne žele da predlože drugog kandidata za predsjednika Skupštine, onda će svakom biti jasno da je fotelja Luke Krstovića važnija od interesa građana Zete, ali i da naš koalicioni aranžman više ne postoji.", dodaje se u saopštenju.

Oni demantuju da su planirali Krstovićevu smjenu sa odbornicima Demokratske partije socijalsta (DPS), navodeći da su Krstovića upravo odbornici DPS-a, ne pojavljujući se na sjednici Komisije za Statut i propise, spasili od smjene.

"Zato gospodina Krstovića pozivamo da se izdigne iznad ličnih interesa i omogući nesmetano funkcionisanje izvršne vlasti kako bi se posvetili rešavanju nagomilanih problema građana Zete.", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: