Demokrate Zeta: S ponosom predložile Krstovića za predsjednika SO

"Vama ostavljamo da zajedno sa DPS-om odlučite da li će Luka Krstović voditi najviše zakonodavno tijelo opštine Zeta u narednom periodu ili će Demokrate biti opozicija u lokalnom parlamentu"

5138 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Opštinski odbor Demokrata Zeta pozvao je odbornike koalicije Za budućnost Zete da se sjutra pojave na sjednici na kojoj je planirano razrješenje predsjednika Skupštine Luke Krstovića.

Oni su reagovali na saopštenje koalicije Za budućnost Zete u kojem je navedeno da nedolaskom na Skupštinu demonstriraju spremnost da nastave koalicionu saradnju sa Demokratskom Crnom Gorom, ali uz jasan stav da Krstović više ne može biti predsjednik SO.

"Ističemo da su Demokrate s ponosom predložile Krstovića za predsjednika Skupštine opštine Zeta i s ponosom do kraja ostajemo pri tom predlogu. Demokrate će sa svojim kadrovima i političkim integritetom biti dio vlasti u Opštini Zeta ili neće biti, jer naše kadrove bez obzira na većine ili manjine neće birati bilo ko osim Opštinski odbor Demokrata Zeta, a ovaj Opštinki odbor je već izabrao, vama ostavljamo da zajedno sa DPS-om odlučite da li će Luka Krstović voditi najviše zakonodavno tijelo opštine Zeta u narednom periodu ili će Demokrate biti opozicija u lokalnom parlamentu", navodi se u reagovanju.

Dodaju da "neupitni insitucionalni profesionalizam, poznavanje propisa, ugled i znanje" Krstovića nedvosmisleno kvalifikuju za tu funkciju.

"Svi pokušaji diskreditacije koji dolaze od strane pojedinaca su beznačajni, jer su naši odbornici, zajedno s vašim, snažno podržali njegovu stručnost i odbacili svaku tvrdnju o kršenju zakona i lokalnih propisa tokom njegovog mandata, što ćemo i dokazati za slučaj eventualnog razrješenja pred nadležnim državnim organima. Stoga vas pozivamo da zajedno prisustvujemo sjednici Skupštine Opštine Zeta, sazvanoj na vaš zahtjev kako bismo argumentovano razmijenili stavove o svim navodima i razlozima za razrješenje i ako unaprijed znate da ste razloge za razrješenje apsolutno izmislili. Smatramo da je nedopustivo, prema građanima Zete, podnijeti zahtjev za razrješenje, zatražiti sjednicu Skupštine, a onda putem medija obavijestiti predsjednika Skupštine da sjednici ipak nećete prisustvovati i to u trenutku kada naša opština prolazi kroz institucionalne i političke izazove koji su vama dobro poznati".

U reagovanju se navodi i da ako koalicija Za budućnost Zete tvrdi da ima apsolutnu parlamentarnu većinu i da im Demokrate nijesu potrebne, "postavlja se pitanje opravdanosti i funkcionalnosti koalicione vlasti u Zeti".

"Te vam je to razlog više da dođete na sjednicu i glasate za razrješenje predsjednika SO Zeta, jer na politiku ucjena i omalovažavanja nikada pristati nećemo kakva god cijena trebala biti. To smo jasni dokazali za sve ove godine i decenije časne, dostojanstvene i beskompromisne političke borbe", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: