Leković: Da li je Rade Vujačić koji duguje Opštini Bar skoro dva miliona isti onaj s kojim Raičević putuje u Gruziju?

Odbornik Demokrata pitao predsjednika Opštine Bar da li je iskoristio priliku da pita Vujačića kada će Opštini uplatiti novac koji duguje za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, a u cilju razvoja grada o kom je govorio sa konzulom

11922 pregleda 10 komentar(a)
Vujačić (u sredini) i Raičević (desno), Foto: Opština Bar
Vujačić (u sredini) i Raičević (desno), Foto: Opština Bar

Odbornik Demokrata u SO Bar Momčilo Leković pitao je predsjednika Opštine Bar Dušana Raičevića da li je počasni konzul Gruzije Rade Vujačić sa kojim je posjetio ovu zemlju isti Rade Vujačić, vlasnik firme koja je dužna Opštini skoro dva miliona eura.

Leković je na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama dobio podatak o tome ko su najveći dužnici Opštine Bar, odnosno, kojih je 10 najvećih sporova u kojima se Opština Bar pojavljuje kao tužilac u sporu.

"Ubjedljivo prvo mjesto sa 1.818.631,70 eura duga prema Opštini Bar nosi firma "Your Home MNE" D.O.O. čiji je vlasnik i osnivač izvjesni Rade Vujačić. Prije par dana dočekala nas je informacija i saopštenje iz Gruzije u kojoj je poslovno boravio Raičević sa kako se u saopštenju ističe delegacijom koju je činio i "počasni konzul Rade Vujačić". Razgovarali su o privredi, bratimljenju gradova i ekonomskom približavanju dvije zemlje", navodi Leković.

Leković Vujačić Opština Bar
foto: Momo Leković

"Ono što mene kao odbornika i predstavnika građana interesuje, da li je Rade Vujačić počasni konzul Gruzije isti onaj Rade Vujačić sa početka mog teksta, vlasnik firme koja duguje Opštini Bar skoro 2 miliona eura i ako jeste da li naš predsjednik zna za to dugovanje", pita Leković.

Leković ističe da bi Raičević morao da da firma osobe sa istim imenom i prezimenom duguje Opštini naknadu za komunalno opremanje građevinskog zemljišta u milionskom iznosu već godinama, zbog čega ga je Opština i tužila.

Vujačić i Raičević u Gruziji
foto: Opština Bar

"...pa se nadam da je iskoristio priliku da ga upita kada će, prije svega radi privrednog razvoja našeg grada koji su zajednički u Gruziji i potencirali, naša opštinska kasa postati punija za sredstva koja nam pripadaju. Pitam zbog mještana Crmnice, Ostrosa, Sutomora i Čanja kojima bi na primjer ova dva miliona itekako značila kada je u pitanju putna infrastruktura", zaključio je Leković.

Bonus video: