Živković i Kun: Saradnja DPS-a sa KP Kine dala značajan doprinos unaprjeđenju prijateljskih odnosa dvije zemlje

"Ambasador Fan je ukazao da je od posebnog značaja kontinuirano preispitivanje novih šansi za realizaciju održivih projekata kroz različite oblike saradnje, i u tom pravcu izrazio spremnost da tokom diplomatske misije radi na unaprjeđenju odnosa dvije države."

3497 pregleda 7 komentar(a)
Živkoivć i Kun, Foto: DPS
Živkoivć i Kun, Foto: DPS

Vršilac dužnosti predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković sastao se danas sa Fanom Kunom, ambasadorom Kine u Crnoj Gori, saopštili su iz DPS-a.

"Sagovornici su razmjenili stavove o aktuelnim aspektima društveno-političkog života u Crnoj Gori, posebno nakon skoro održanih parlamentarnih izbora.", navodi se u saopštenju.

Živković je ocjenio da DPS ostaje snažno posvećen daljoj afirmaciji građanskog koncepta Crne Gore i njenog evropskog puta, na kojem je do danas imala izuzetnu podršku Kine, paralelno sa razvojem bilateralnih odnosa.

"Posebno je pozdravio saradnju DPS-a sa Komunističkom partijom Kine koja je dala značajan doprinos unaprjeđenju prijateljskih odnosa dvije zemlje, na dobrobit njihovih građana", ističu iz DPS-a.

Navodi se da je tokom sastanka zaključeno da je period od obnove nezavisnosti Crne Gore 2006. godine, potvrdio da bez obzira na velike razlike u pogledu veličine, i na geografsku udaljenost, Kina i Crna Gora su uspjele da prepoznaju i definišu polja za saradnju ne remeteći svoje interese i dugoročne razvojne i strateške ciljeve.

"Ambasador Fan je ukazao da je od posebnog značaja kontinuirano preispitivanje novih šansi za realizaciju održivih projekata kroz različite oblike saradnje, i u tom pravcu izrazio spremnost da tokom diplomatske misije radi na unaprjeđenju odnosa dvije države.", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: