PES: DPS je najveći neprijatelj Svetog Stefana i Amana

"Iza populističkih navoda da je Jakov Milatović otjerao Aman, stoji ništa drugo do sramni pokušaj DPS-a da krivicu zbog devastacije Miločerskog parka i neodrživog aranžmana sa Amanom i Adriatic Properties-om, sa sebe prebaci na teret poreskih obveznika"

3348 pregleda 17 komentar(a)
PES, Foto: Pokret Evropa sad
PES, Foto: Pokret Evropa sad

Pokret Evropa sad (PES) saopštio je danas da je Demokratska partija socijalista (DPS) najveći neprijatelj Svetog Stefana i Amana.

Iz te partije su reagovali na današnje saopštenje Opštinskog odbora DPS Budva u kome se između ostalog navodi da je predsjednik Crne Gore i zamjenik predsjednika PES Jakov Milatović dok je bio ministar otjerao Aman i Sveti Stefan pretvorio u ruglo, a građane doveo u situaciju da plate 100 miliona eura ukoliko država izgubi arbitražni postupak u Londonu.

"Iza populističkih navoda da je Jakov Milatović otjerao Aman, stoji ništa drugo do sramni pokušaj DPS-a da krivicu zbog devastacije Miločerskog parka i neodrživog aranžmana sa Amanom i Adriatic Properties-om, sa sebe prebaci na teret poreskih obveznika. Poput slučaja palih garancija za KAP, gdje je DPS vlada svjesnim propuštanjem radnji da se zaštite finansijski interesi države, ruskom oligarhu pod sankcijama Olegu Deripaski poklonila 137 miliona eura, tako su mislili i da vještačkim fabrikovanjem arbitraže oko Svetog Stefana, svojim partnerima Vei Seng Pui i Petrosu Statisu poklone 100 miliona eura, što je suma za naknadu štete koju je odredio sam Đukanović, u skladu sa sopstvenim potrebama likvidnosti", ističe se u saopštenju PES.

Iz te partije su dodali da su građani prozreli manir DPS-a i bivšeg predsjednika Crne Gore i lidera DPS Mila Đukanovića, pa su 2. aprila poslali glasnu poruku da je u Crnoj Gori gotovo sa ovakvim zloupotrebama, upravo izabravši Jakova Milatovića za predsjednika.

"Umjesto da Sveti Stefan radi na najvišem nivou kao apsolutni biser Jadrana i simbol turističke ponude Crne Gore, Sveti Stefan je danas sveden na to da ga Europa Nostra, renomirana organizacija koja se bavi zaštitom kulturno-istorijskog nasleđa, svrstava među sedam najugroženijih lokaliteta kulturne baštine u Evropi, do čega je došlo isključivo devastacijom zakupca, u kom je DPS direktni saučesnik. Zato, nesporno je da je DPS najveći neprijatelj Svetog Stefana i Amana, ali kako su ih građani izbrisali sa političke scene, za Sveti Stefan je rođena nova prilika da povrati stari sjaj, što će biti visoko na agendi Pokreta Evropa sad", zaključuje se u saopštenjU PES.

Bonus video: