Milatović čestitao Dan nezavisnosti SAD: Povezuje nas dugotrajno savezništvo i opredijeljenost za iste principe

"Crna Gora je zahvaljujući podršci svojih partnera, među kojima istaknuto mjesto imaju Sjedinjene Američke Države postala članica NATO, čime je unaprijeđena stabilnost naše države, ali i cijelog regiona Zapadnog Balkana"

1180 pregleda 3 komentar(a)
Milatović, Foto: Vlada Crne Gore
Milatović, Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputio je u ime građana Crne Gore i u svoje ime čestitke povodom 4. jula – Dana nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država (SAD) predsjedniku Džozefu Bajdenu uz najiskrenije želje za uspjeh i blagostanje prijateljskog američkog naroda, saopšteno je iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore.

"Crnu Goru i SAD povezuje dugotrajno savezništvo i opredijeljenost za iste principe poput slobode, demokratije, mira i prosperiteta. Crna Gora je zahvaljujući podršci svojih partnera, među kojima istaknuto mjesto imaju Sjedinjene Američke Države postala članica NATO, čime je unaprijeđena stabilnost naše države, ali i cijelog regiona Zapadnog Balkana. To cijenim izuzetno značajnim u vremenima brojnih izazova po naše zajedničke evroatlantske vrijednosti", istakao je Milatović u čestitki.

On je dodao da je uvjeren da će Crna Gora u periodu koji slijedi posvećeno raditi na ispunjavanju obaveza iz evropske agende kako bi postala prva naredna članica Evropske unije.

"Osim toga, podjednako nam je važno jačanje kredibilne uloge Crne Gore u okviru NATO i snaženje regionalne saradnje. Istovremeno, koristim priliku da zahvalim za srdačnu čestitku koju ste mi uputili povodom stupanja na dužnost. Čast mi je što su mi građanke i građani Crne Gore u tako velikom broju ukazali povjerenje, što predstavlja dodatnu obavezu da predano služim svojoj državi i budem predsjednik svih njenih građana. Ostajem posvećen daljem jačanju prijateljskih odnosa naše dvije zemlje i posebno se radujem predstojećoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama", zaključio je Milatović.

Bonus video: