DPS Budva: Sveti Stefan stradao jer je bio žrtva revanšizma nove vlasti prema DPS-u

"Gospodo iz ogranka populističkog pokreta, znate vi jako dobro da je Milatović direktno odgovoran što su Sveti Stefan i Miločer dvije godine bili pretvoreni u ruglo i vašarište, i za to što je Aman napustio Crnu Goru."

4325 pregleda 6 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Kada jedna od dvije frakcije pokreta Evropa sad pokuša da stane iza Jakova Milatovića i odbrani ga od nepobitnih činjenica, onda taj pokušaj bude jednako uspješan koliko i njegova borba za prevlast u sopstvenoj partiji, saopštili su iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Budva.

"Gospodo iz ogranka populističkog pokreta, znate vi jako dobro da je Milatović direktno odgovoran što su Sveti Stefan i Miločer dvije godine bili pretvoreni u ruglo i vašarište, i za to što je Aman napustio Crnu Goru. Da je odgovoran što je autoritetom svoje funkcije, populistički verifikovao hajdučiju koju su na Svetom Stefanu sprovodili Bato Carević, Blažo Rađenović i bezbjednosno interesantna lica koju su se navodno „borila“ za najbolji interes ove turističke destinacije. Da je odgovoran jer je svojim odlukama omogućio da se na najljepšem biseru crnogorske obale prodaju pljeskavice i kuvani kukuruz, a da gosti umjesto na ležaljkama dovlače tepihe pa se na njima sunčaju. Da je odgovoran jer je Sveti Stefan izgubio Aman a i turiste koji su svojom potrošnjom značajno punili budžet Crne Gore. Da je odgovoran što mu je tada, u ranoj fazi nastanka njegove stranke, važnije bilo da populističkim pristupom turizmu, prikuplja simpatije potencijalnih birača, nego da prepozna pravi interes najatraktivnije crnogorske destinacije. Da se uništenje Svetog Stefana poklopilo i sa gašanjem nacionalne avio kompanije, i pokretanjem nove, nefunkcionalne a skupe, u kojoj su funkcioneri PES, tadašnji apostoli u konzervativnoj i klerikalnoj vladi, zaposlili svoje prijatelje.", navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a ističu da je Sveti Stefan stradao kao žrtva revanšizma prema DPS-u jer su "oslobodioci", u žaru nagona za osvetom, investitora koji je uložio u ovo ostrvo i doveo Aman, identifikovali sa DPS-om i po svaku cijenu željeli da unište.

"To je pravi motiv stradanja Svetog Stefana, čiji će akteri i te kako biti odgovorni, ako njihov populizam i neurotljiva potreba da unište sve što ih frustrira i izaziva kompleks od DPS, građani budu morali da plate stotine miliona eura.", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: