Bogdanović: Milatović da uputi izvinjenje građanima, od Kovačevića i onih koji ga drže na vlasti ne očekujemo ništa

Bogdanović naveo da u DPS-u od nadležnih ne očekuju ništa "jer, Kovačeviću tolerisano i to što je negiranjem genocida u Srebrenici prekršio zakon"

19573 pregleda 42 reakcija 43 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Generalni sekretar Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandar Bogdanović kazao je da od predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića očekuje "odmah izvinjenje" zbog toga što je "bespogovorno" stajao uz predsjednika Opštine Marka Kovačevića tokom njegovog "neandertalskog gestikuliranja".

Bogdanović je u saopštenju naveo i da ta partija od Milatovića zahtijeva da uputi izvinjenje građanima, te da od Kovačevića i onih koji ga drže na vlasti ne očekuju ništa.

"Vijesti" su objavile da je Kovačević držao ispružen srednji prst ruke tokom intoniranje državne himne, što je predsjednik Opštine Nikšić negirao navodeći da je "namještao sat i kaiš sata i nikakve druge namjere u tom položaju nije bilo".

"Povodom današnjih scena iz Nikšića, tokom kojih smo još jednom vidjeli krajnje uvredljiv odnos lokalne vlasti, oličene u Marku Kovačeviću, prema državi Crnoj Gori i njenim simbolima, zahtijevamo od predsjednika države Jakova Milatovića da uputi izvinjenje građanima. Od Kovačevića i onih koji ga drže na vlasti ne očekujemo ništa. Njihovo je da ćute kao poslušnici, što čine već godinama. Da nijesu takvi, ne bi nikad ni dopustili da jedan osvjedočeni šovinista, čovjek koji je shvatanjima vjekovima iza onog u kojem smo kalendarski i civilizacijski, koji je najsretniji kad mu se ukaže prilika da zapjeva o 'leleku Turaka i kukanju bula', postane predsjednik jedne opštine kakva je Nikšić, a koja je time ponižena kao nikad u istoriji", naveo je Bogdanović.

Dodaje da u toj partiji ni da od nadležnih ne očekuju ništa.

"Jer, Kovačeviću je tolerisano i to što je negiranjem genocida u Srebrenici prekršio zakon. Ali, od Milatovića očekujemo odmah izvinjenje zbog toga što je bespogovorno stajao uz Kovačevića tokom njegovog neandertalskog gestikuliranja, a potom je njegova služba, sa zvaničnih kanala predsjednika, podijelila cjelokupnoj javnosti kadrove tog sramnog momenta", naveo je Bogdanović.

Bonus video: