Marković: Kovačević je ponizio sebe, očekuje se reakcija Milatovića

Marković je ocijenila da Kovačević "nevaspitano i drsko pokazuje srednji prst" tokom intoniranja himne u gradu na čijem je čelu, što, kako kaže, nije prvi gest nepoštovanja i izostanka osnovne kulture u sličnim prilikama

15848 pregleda 13 komentar(a)
Marković, Foto: Liberalna partija
Marković, Foto: Liberalna partija

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević ponizio je sebe ali i predsjednika države Jakova Milatovića koji stoji pored njega, svojim odnosom prema državnim simbolima, kazala je potpredsjednica Liberalne partije Jelena Marković.

Ona je ocijenila da Kovačević "nevaspitano i drsko pokazuje srednji prst" tokom intoniranja himne u gradu na čijem je čelu, što, kako kaže, nije prvi gest nepoštovanja i izostanka osnovne kulture u sličnim prilikama.

"Vijesti" su objavile da je Kovačević držao ispružen srednji prst ruke tokom intoniranje državne himne, što je predsjednik Opštine Nikšić negirao navodeći da je "namještao sat i kaiš sata i nikakve druge namjere u tom položaju nije bilo".

"Ne iznenađuje uopšte da neko poput Kovačevića, koji se neskriveno deklariše kao četnik, ima takav odnos prema simbolima države, jer na koji način bi on i umio da poštuje svoju državu? Pitanje je samo kako se neko takav može nalaziti na čelu jedne crnogorske Opštine i predstavljati na ovakav način sve građane Nikšića", dodala je Marković.

Kazala je i da iz te partije očukuju da se ovim povodom oglasi predsjednik Crne Gore, kako bi čuli njegov stav o činu kojem je i sam prisustvovao.

"Jer je predsjednik Opštine Nikšić ovim postupkom Milatoviću kao predsjedniku države zadao veliku šamarčinu. A Milatoviću je ovo valjda jasna poruka, pa neka nastavi da trči za ovim iizgbljenim nacionalistima, veličajući poražene i pogubne politike '90-ih, koje će i u Nikšiću ubrzo, ponovo, biti poražene", navela je Marković

Bonus video: