Kabinet Milatovića o snimku iz Nikšića: Na nadležnima da ispitaju da li ima elemenata krivičnog djela

"Državni simboli Crne Gore su neprikosnovena Ustavna kategorija i kao takvi moraju biti zaštićeni u svakom trenutku i svakoj prilici"

41100 pregleda 301 reakcija 47 komentar(a)
Foto: Vijesti/Luka Zeković
Foto: Vijesti/Luka Zeković

"Državni simboli Crne Gore su neprikosnovena Ustavna kategorija i kao takvi moraju biti zaštićeni u svakom trenutku i svakoj prilici. A na nadležnim organima je da ispitaju da li u predmetnom gestu ima elemenata krivičnog djela", saopšteno je iz Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore.

Na Jutjub kanalu Predsjednika Crne Gore objavljen je snimak na kojem se vidi da je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević držao ispružen srednji prst ruke tokom intoniranje državne himne.

Kovačević je zajedno sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem prisustvovao obilježavanju 13 godina rada Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom Nikšić.

Snimak svečanosti je uklonjen sa Jutjub kanala Predsjednika po objavljivanju teksta na portalu Vijesti.

"Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore, u okviru svojih redovnih aktivnosti, dostavila je medijima fotografije i video snimak sa sinoćnjeg prisustva Predsjednika Jakova Milatovića obilježavanju 13. godišnjice rada Javne Ustanove Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom u Nikšiću, a u cilju objektivnog informisanja javnosti o predmetnom događaju. Nakon medijskih navoda da je na snimcima i fotografijama prisutan gest koji bi mogao da ukazuje na nepoštovanje državnih simbola, predmetne fotografije i video snimak su povučeni sa sajta Predsjednika. Državni simboli Crne Gore su neprikosnovena Ustavna kategorija i kao takvi moraju biti zaštićeni u svakom trenutku i svakoj prilici. A na nadležnim organima je da ispitaju da li u predmetnom gestu ima elemenata krivičnog djela", navodi se u saopštenju Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore.

Kovačević je reagujući na objavljenu vijest naveo da ni na koji način nije pokazao nepoštovanje himne i da je namještao kaiš na satu u trenutku kada je snimljen.

Bonus video: