Zirojević: Institucije da reaguju, začuđuje da je Kovačević umjesto simbola “Trojstva” izabrao neki drugi

"Niti je ovo prvi put da se Kovačević ovako ponaša, niti će biti posljednji ako institucije, što do sad nije bio slučaj, ne odrade posao kako treba", naveo je Zirojević

13612 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Zirojević, Foto: SD
Zirojević, Foto: SD

Portaporl Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević pozvao je nadležne državne institucije da "konačno adekvatno sankcionišu Kovačevića za nepoštovanje državnih simbola".

Kako je saopšteno iz te partije, Zirojević je kazao da ga odnos predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića prema državnoj himni uopšte nije iznenadio.

"Vijesti" su ranije objavile da je Kovačević držao ispružen srednji prst ruke tokom intoniranje državne himne, što je on negirao navodeći da je "namještao sat i kaiš sata i nikakve druge namjere u tom položaju nije bilo".

"Niti je ovo prvi put da se Kovačević ovako ponaša, niti će biti posljednji ako institucije, što do sad nije bio slučaj, ne odrade posao kako treba", naveo je Zirojević.

On je izrazio čuđenje povodom odabira "simbola" koji je, kako kaže, Kovačević ovog puta izabrao.

"Začudilo me je što je predsjednik Opštine, umjesto simbola "Trojstva" pod kojim je ranije slušao crnogorsku himnu, ovog puta izabrao neki drugi. Valjda cijeneći da mu više priliči i odgovara. Da li se to Kovačević zbog nove ideologije, oličene u novom simbolu koji nam pokazuje, odriče one koju je do sad slijedio, ili ga je samo ponijela atmosfera, ostaje na njemu da objasni", rekao je Zirojević.

Dodao je da bi povjerovao u riječi Kovačevića da je namještao sat i kaiš da nije, kako kaže, pogledao i video zapis.

"Čvrsto vjerujujem da će građanke i građani prvom prilikom dati adekvatan odgovor na ovu demonstraciju nekulture i elementarnog nevaspitanja", zaključio je Zirojević.

Bonus video: