Kovačević: Pokušaj da koalicija ZBCG ne uđe u vladu, tužilaštvo da reaguje povodom Skaj prepiske

Predsjednik Opštine Nikšić medijima obratio nakon što je, kako je kazao, dao izjavu na zahtjev Osnovnog državnog tužilaštva

38168 pregleda 332 reakcija 92 komentar(a)
Kovačević, Foto: Svetlana Mandić
Kovačević, Foto: Svetlana Mandić

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević ocijenio je da je pozadina problematizovanja njegovog položaja tokom intoniranja himne pokušaj da se onemogući koaliciji Za budućnost Crne Gore (ZBCG) da na osnovu rezultata koje je postigla na izborima uzme učešće u budućoj Vladi.

"Tužilaštvo promptno reaguje kada se nekome ne sviđa na koji je način neko ustao i u kom položaju, ali ne i kada su u pitanju navodi iz Skaj prepiske o bivšem predsjedniku", rekao je Kovačević.

On se obratio nakon što je, kako kaže, dao izjavu na zahtjev Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću.

"Vijesti" su objavile da je Kovačević držao ispružen srednji prst ruke tokom intoniranje državne himne, što je on negirao navodeći da je "namještao sat i kaiš sata i nikakve druge namjere u tom položaju nije bilo".

Za problem koji je istaknut Kovačević je kazao da je bespredmetan, te da ga ne želi komentarisati.

"Neophodno je da se počnemo obračunavati sa mafijom, jer se ovim pokazuje da se običan narod maltretira zbog nekih nebitnih stvari, a da mafija može da radi što hoće i da suši ljudsko meso na Njegušima, da prima 300 000 eura mjesečno...", naveo je Kovačević u svom obraćanju.

Istakao je da su poznati njegovi stavovi o dijelu teksta crnogorske himne za koju kaže da je napisao "presuđeni ratni zloćinac i deklarisani fašista i podržavalac Nezavisne države Hrvatske Sekula Drljević", dodajući da je to povod za optužbe na račun njegovog položaja tokom intoniranja himne.

"Pozadina priče je i pokušaj da se onemogući koaliciji Za budućnost Crne Gore (ZBCG) da na osnovu rezultata koje je postigla na izborima uzme učešće u budućoj Vladi, kojoj svakako pripada", poručio je Kovačević.

On je ocijenio da je Crna Gorana ispitu, te da je pored simbola čine i institucije sistema koje, kako smatra, na bitne stvari ne reaguju dok na, kako tvrdi, konstruisane događaje reaguju promptno.

Bonus video: