Abazović: Nije važna veličina države, već koliko je velika želja da promoviše univerzalne vrijednosti

Predsjednik Vlade je imao izlaganje na ceremoniji svečanog otvaranja ministarskog sastanka Koordinacionog biroa Pokreta nesvrstanih

4926 pregleda 5 komentar(a)
Abazović na ceremoniji, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović na ceremoniji, Foto: Vlada Crne Gore

U globalnom društvu nije važno kolika je veličina neke države, već koliko je velika želja da promoviše univerzalne vrijednosti, saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore rukovodilac Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović.

On je to poručio tokom izlaganja na ceremoniji svečanog otvaranja ministarskog sastanka Koordinacionog biroa Pokreta nesvrstanih.

Iz Vlade je saopšteno da je nakon uvodnih izlaganja predsjednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva i direktorke UN Kancelarije u Ženevi (u ime generalnog sekretara UN), uslijedio je govor predsjednika Abazovića.

"Prije govora uslijedio je minut ćutanja u čast lidera država članica Pokreta nesvrstanih koji su preminuli od održavanja XVIII samita u oktobru 2019. godine", ističe se u saopštenju.

Iz Vlade su dodali da, nakon učešća na ministarskom sastanku danas su planirani i bilateralni susreti Abazovića sa Alijevim i premijerom Azerbejdžana Alijem Asadovim.

"Učešćem na sastanku Koordinacionog biroa Crna Gora šalje poruku posvećenosti principima i vrijednostima Ujedinjenih nacija, privrženosti multilateralizmu u međunarodnim odnosima, težeći da afirmiše svoju ulogu i partnerske odnose sa svim akterima međunarodnih odnosa na osnovama saradnje i međusobnog uvažavanja", zaključuje se u saopštenju Vlade.

Bonus video: