Čarapić: U posjedu smo informacije da SDP i URA spremaju “šavnički scenario” za Cetinje

On smatra da će pokušati da izdejstvuju ponavljanje glasanja iznova i iznova, dok god im se, kako kaže, ne zadovolje interesi

12925 pregleda 20 reakcija 21 komentar(a)
Čarapić, Foto: Pokret Evropa sad
Čarapić, Foto: Pokret Evropa sad

U apsolutnom je interesu građana da se na Cetinju u subotu glasanje sprovode mirno i u demokratskom duhu, kako to i dolikuje crnogorskoj Prijestonici, kazao je član Predsjedništva Pokreta Evropa sad (PES) Vasilije Čarapić.

"Nažalost, u posjedu smo poražavajućih informacija da to nije u interesu SDP-a, koji se bori za cenzus i GP URA, koja se bori za duži ostanak u foteljama i prema podacima kojima raspolažemo, ove dvije strukture će pokušati da na Cetinju izvedu "šavnički scenario", dodao je Čarapić.

On smatra da će pokušati da izdejstvuju ponavljanje glasanja iznova i iznova, dok god im se, kako kaže, ne zadovolje interesi.

"Isti ovi subjekti se nadaju da će kroz odluke Ustavnog suda uspjeti da ovo sprovedu i u Ulcinju, gdje nastoje da takođe dođe do ponavljanja glasanja", rekao je Čarapić.

On je naglasio da SDP građanima Cetinja nudi novac za glas na izborima.

"SDP je time sebe doveo u ravan sa onima koji su ovakvom praksom trovali sve izbore u prethodnih 30 godina", dodao je on

Čarapić je pozvao građane Cetinja da, kako kaže, "udare jak šamar" tim strukturama i na izborima glasaju PES.

"Pokret Evropa sad kog su oponenti opstruirali na svim izborima na koje smo do sada izašli, te time obeshrabre dalje opstruiranje ovog izbornog procesa", zaključio je Čarapić.

Bonus video: