Ljumović: Sramotna izjava Kovačevića, sa tri prsta na grudima, pao je na srednji prst u visini pupka

"Moguće da se ekstenzija njegove četničke šake, ukočila zbog klima uređaja, ali ga je "pareza" podržala dovoljno dugo, da sa šeretskim smješkom pokaže Crnoj Gori što misli o himni, državi i njenim građanima", rekao je Ljumović

5797 pregleda 14 komentar(a)
Ljumović, Foto: Liberalna partija
Ljumović, Foto: Liberalna partija

Potpredsjednik Liberalne partije (LP) Aleksandar Ljumović saopštio je danas da je sramotna izjava predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića.

Kovačević je danas povodom toga što se postupajući tužilac izjasnio da se u njegovim radnjama stiču elementi krivičnog djela povreda ugleda Crne Gore, te da će protiv njega biti podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio to krivično djelo, između ostalog rekao da "ovakve vrste postupanja dijela tužilaštva i medija mogu samo da uporedim sa režimima u nacističkoj Njemačkoj i NDH sa tom razlikom što još uvijek nemaju u sistemu predviđenu dozvolu za ubijanje Srba".

"Kakav pad mladog i perspektivnog predsjednika nikšićke opštine Marka Kovačevića, od milošte zvanog "Šubara". Sa tri prsta na grudima, pao je na srednji prst u visini pupka. Danas ovaj omladinac pada još niže kada sprovođenje zakona od strane pravosudnih organa drsko naziva progonom i upoređuje Crnu Goru sa NDH i nacističkom Njemačkom. Doduše navikli smo na ovakve ocjene iz ovih ideoloških i crkvenih krugova i velikodostojnika, kad god moraju da poštuju zakon i spuste se sa "nebesa"", istakao je Ljumović u saopštenju.

On je dodao da "infatilno, bezobrazno ili slučajno, ali predsjednik nikšićke opštine, iskazao je, "manuelno" odnos prema građanima zemlje, na, najprizemniji mogući način".

"Moguće da se ekstenzija njegove četničke šake, ukočila zbog klima uređaja, ali ga je "pareza" podržala dovoljno dugo, da sa šeretskim smješkom pokaže Crnoj Gori što misli o himni, državi i njenim građanima", rekao je Ljumović.

Naglasio je da izvinjenja, pojašnjenja - nema.

"A i zašto bi, kad su mu do sada prolazile i prolaze sve bravure, od negiranja genocida u Srebrnici, preko pravdanja pjevanja" oslobodilačkih pjesama", dodao je on.

On je ocijenio da je u cijeloj priči najjadnije to, što je služba predsjednika države Jakova Milatovića, koja je objavila video i fotografije sa dogadjaja, uklanjanjem sadržaja, kako kaže, pokušala da prikrije državnu sramotu.

"Bilo je to stavljanje smokvinog lista na Markovu sramotu, kojom se on diči kao klinac, koji kroz zadnje vjetrobransko staklo, pokazuje vozaču iza zadovoljstvo što ga je njegov tata pretekao", rekao je Ljumović.

Naglasio je da će ovakve primjere Crna Gora "preteći".

"Al sramota živi dovijeka gradonačelniče antifašističkog Nikšića", zaključio je Ljumović.

Kovačević je preksinoć držao ispružen srednji prst ruke tokom intoniranje državne himne tokom obilježavanja 13 godina rada "Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom Nikšić".

Kovačević je juče nakon što je dao izjavu na zahtjev Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću, ocijenio i da je pozadina problematizovanja njegovog položaja tokom intoniranja himne pokušaj da se onemogući koaliciji Za budućnost Crne Gore (ZBCG) da na osnovu rezultata koje je postigla na izborima uzme učešće u budućoj Vladi.

On je juče za "Vijesti" rekao da ni na koji način nije pokazao nepoštovanje himne i da je namještao kaiš na satu u trenutku kada je snimljen.

Kovačević je juče nakon što je dao izjavu na zahtjev Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću, ocijenio i da je pozadina problematizovanja njegovog položaja tokom intoniranja himne pokušaj da se onemogući koaliciji Za budućnost Crne Gore (ZBCG) da na osnovu rezultata koje je postigla na izborima uzme učešće u budućoj Vladi.

Bonus video: