Milatović: Čast mi je i zadovoljstvo što je Danilovgrad prva opština u koju dolazim zvanično kao predsjednik

Milatović je naglasio da je uspješna realizacija infrastrukturnih projekata ključ ekonomskog razvoja tog kraja

8610 pregleda 11 komentar(a)
Milatović u Danilovgradu, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Milatović u Danilovgradu, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da mu je čast i zadovoljstvo što je danas u Danilovgradu, i što je Danilovgrad prva opština u koju dolazi zvanično kao predsjednik Crne Gore.

"Danilovgrad ima sve, dobre domaćine, izuzetne uslove za poljoprivrednu proizvodnju, turističke potencijale, i idealnu poziciju za još bolji razvoj prerađivačke industrije”, rekao je Milatović.

On je posjetio opštinu Danilovgrad i sastao se sa predsjednikom opštine Aleksandrom Grgurovićem, predsjednikom skupštine opštine Velimirom Đokovićem, potpredsjednicima opštine - Marijom Radonjić i Duškom Stijepovićem, i odbornicima lokalnog parlamenta.

Jakov Milatović
foto: Kabinet predsjednika Crne Gore

Milatović je naglasio da je uspješna realizacija infrastrukturnih projekata ključ ekonomskog razvoja tog kraja.

“Razumio sam da će, nakon izmjene projektne dokumentacije, uskoro početi gradnja Martinićkog puta. Dobre su i vijesti da će uskoro početi radovi na kružnoj saobraćajnici ispred osnovne škole i doma zdravlja, kao i izgradnja lokalnog puta u Bandićima u dužini od 8.5 km, rekonstrukcija dijela puta prema manastiru Ostrog, i dio putnog pravca od Danilovgrada ka Čevu”, kazao je Milatović.

Iz kabineta Predsjednika je saopšteno da je Milatović u toku razgovora sa predstavnicima Opštine informisan da je riješeno pitanje lokacije novog gradskog groblja kao i deponije kabastog i građevinskog otpada.

“Siguran sam da će uz dobru namjeru svih nas, a posebno uz zajednički rad i trud i u saradnji sa drugim državnim institucijama, Danilovgrad u godinama pred nama postati grad u koji se dolazi da bi se živjelo i radilo i grad u kome porodice žele da ostanu", dodao je Milatović.

On je naglasio da Danilovgrad treba da bude grad prepoznat po dobrim investicijama i kredibilnim investitorima.

"I ne samo Danilovgrad, takva treba da bude cijela Crna Gora. A osnov za to je upravo dobro upravljanje, za koje znam da postoji u Danilovgradu”, ocijenio je Milatović.

Iz kabineta Predsjednika su saopštili da je u okviru posjete Danilovgradu upriličena je i posjeta Zavičajnom muzeju, Umjetničkoj koloniji i Mljekari Lazine.

Bonus video: