Demokrate Nikšić: Želimo da vjerujemo da su navodi Kovačevića tačni

"Ukoliko je suprotno, zaslužuje svaku osudu i dovodi u pitanje integritet nosioca javne funkcije"

11079 pregleda 75 reakcija 75 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokrate Nikšić saopštile su da su čule javno iznešen stav predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića i da žele da vjeruju da su ti navodi tačni.

Navode i da "ukoliko je suprotno, zaslužuje svaku osudu i dovodi u pitanje integritet nosioca javne funkcije".

Kovačević je preksinoć držao ispružen srednji prst ruke tokom intoniranje državne himne tokom obilježavanja 13 godina rada "Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom Nikšić".

On je juče za "Vijesti" rekao da ni na koji način nije pokazao nepoštovanje himne i da je namještao kaiš na satu u trenutku kada je snimljen.

"Stav Demokratske Crne Gore po pitanju poštovanja državnih simbola je kristalno jasan i to pokazujemo na svakom koraku. Takođe, osuđujemo svaki vid primitivnog ili bilo kog drugog izlaganja poruzi ili nepoštovanja državnih simbola. Smatramo da je poštovanje državnih simbola, ne samo svoje, već i svih drugih država, stvar elementarne pristojnosti i drzavnicke i licne odgovornosti", navodi se u saopštenju Demokrata Nikšić.

Dodaju da državni simboli nijesu samo zakonska i ustavna odredba, već temeljni element i identitet države i njenih građana, koji se u svakom trenutku moraju i trebaju poštovati.

Bonus video: