Nova: Tužilaštvo da procijeni i položaj ruku Milatovića, nalaze se na nedoličnom mjestu

"Upozoravamo još od 30. avgusta 2020. godine da je demontaža bivšeg režima prvo što treba uraditi kako bi Crna Gora postala demokratska i slobodna država"

31811 pregleda 441 reakcija 73 komentar(a)
Sa svečanosti u Nikšiću, Foto: Screenshot/Youtube
Sa svečanosti u Nikšiću, Foto: Screenshot/Youtube

Nova srpska demokratija (Nova) pozvala je Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću da "procijene položaj ruku predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića" tokom svečanosti u Nikšiću koje su se, kako su naveli, "prilikom intoniranja himne, nalazile na nedoličnom mjestu za uzvišeni trenutak ponosa vlastitom državom".

Iz te partije su ocijenili da je "sramotna odluka tužilaštva" za predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića "bazirana na tragikomičnoj analizi položaja njegovih prstiju što su 'uvrijedili državu' je još jedan dokaz posrnulog sistema prošle vlasti koji preživljava u pravosuđu".

Iz Uprave policije je danas saopšteno da se u radnjama Kovačevića stiču elementi krivičnog djela povreda ugleda Crne Gore, te da će protiv njega biti podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio to krivično djelo.

Kovačević je preksinoć držao ispružen srednji prst ruke tokom intoniranje državne himne tokom obilježavanja 13 godina rada "Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom Nikšić".

On je juče za "Vijesti" rekao da ni na koji način nije pokazao nepoštovanje himne i da je namještao kaiš na satu u trenutku kada je snimljen.

"Upozoravamo još od 30. avgusta 2020. godine da je demontaža bivšeg režima prvo što treba uraditi kako bi Crna Gora postala demokratska i slobodna država. Međutim, umjesto toga, danas imamo potpuno iste partijske vojnike i kriminalizovane strukture u tužilaštvu, sudstvu, policiji, ANB-u, kojima su na meti upravo oni koji su dominantno doprinijeli rušenju diktature. Crna Gora će biti zarobljena država sve dok takvi i njihovi šefovi ne budu odgovarali za poniženje i bruku koju su priredili ovoj zemlji i njenim građanima svih ovih decenija", navodi se u saopštenju Nove.

Tvrde da "progon" gradonačelnika Nikšića pokazuje "da ti pripadnici bivšeg režima iz tužilaštva nastavljaju cirkus koji je započeo Milivoje Katnić i ne smiju da se bave ključnim igračima mafijaškog DPS sistema".

"Uostalom, za Mila Đukanovića nisu skupljali sigurne glasove samo Zvicer i Lazović u ZIKS i bezbjednosnom sektoru, nego i većina "uglednih" pripadnika sudstva i tužilaštva. Dakle, sa jedne strane imamo ćutanje tužilaštva na konkretne i teške kriminalne radnje u koje je umiješan politički i policijski vrh bivšeg režima, a sa druge se otvoreno izmišljaju povodi za ekspresno pokretanje postupka protiv gradonačelnika Nikšića Marka Kovačevića kako bi se u narednom periodu njegov prst ili prsti stavili van funkcije. A kad se već čitava Crna Gora ruga potezu tužilaštva u Nikšiću, onda im poručujemo da ne budu selektivni, nego da sličnom metodom kako su procjenjivali sumnjivi statički položaj prsta Marka Kovačevića, procijene i položaj ruku predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića koje su se, prilikom intoniranja himne, nalazile na nedoličnom mjestu za uzvišeni trenutak ponosa vlastitom državom".

Nova je pozvala, kako su ih nazvali, "razumne rukovodioce crnogorskog tužilaštva" da hitno obustave "ovu sprdnju kako ona ne bi služila za podsmijeh ne samo domaće, nego i međunarodne javnosti".

"Ne brukajte ovu zemlju jer ona ne zaslužuje to", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: