DNP: Osuđujemo medijsko tužilačku hajku na Kovačevića

"Postaje više nego očigledno da je tužilaštvo dobilo zadatak da u gradovima gdje su gradonačelnici iz koalicije Za budućnost Crne Gore ovakvim montiranim postupcima izaziva krizu vlasti, da se s pravom pitamo ko je sljedeći"

6315 pregleda 50 reakcija 33 komentar(a)
Foto: DNP
Foto: DNP

Demokratska narodna partija (DNP) osudila jem kako su naveli, "medijsko tužilačku hajku" na predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića.

"U trenutku kad je država metastazirala od SKY aplikacija, crnogorsko tužilaštvo se pretvorilo u ideološku miliciju koja posmatra i najmanji tik na licu ili rukama Srba iz Crne Gore, i vidi isključivo ono što želi da vidi. I pored pojašnjenja Marka Kovačevića, tužilaštvo je protiv njega formiralo predmet, da s pravom postavljamo pitanje, da li je nakon Mila Božovića, sad na meti Marko Kovačević, pošto su već sedam godina mete Andrija Mandić i Milan Knežević? Postaje više nego očigledno da je tužilaštvo dobilo zadatak da u gradovima gdje su gradonačelnici iz koalicije Za budućnost Crne Gore ovakvim montiranim postupcima izaziva krizu vlasti, da se s pravom pitamo ko je sljedeći", navodi se u saopštenju DNP-a.

Dodaju da objavljeni odlomci iz SKY aplikacija "najbolje govore o tome da tužilaštvo više zanima položaj srednjeg prsta Marka Kovačevića, nego da sasluša Mila Đukanovića, Zorana Lazovića, Veselina Veljovića, Milana Roćena i ostale 'čuvare crnogorskog poštenja'".

"A pošto je položaj ruku glavno krivično djelo u Krivičnom zakoniku, onda želimo da skrenemo pažnju 'objektivnom i nepristrasnom' tužilaštvu na položaj obije ruke predsjednika Jakova Milatovića prilikom intoniranja himne. Ako je Marko Kovačević procesuiran zbog položaja srednjeg prsta, onda po istoj analogiji treba da bude procesuiran i Jakov Milatović zbog položaja obije ruke. Ukoliko želite na isti način tumačiti položaj ruku Jakova Milatovića kao što je tumačeno u slučaju Marka Kovačevića, onda je asocijacija još eksplicitnija i sirovija", piše u saopštenju.

Iz DNP-a ističu da "ovoliki stepen apsurdnosti koji upražnjava crnogorsko tužilaštvo u stvari najbolje govori o njihovoj nespremnosti da se uhvate u koštac sa stvarnim problemima crnogorskog društva - organizovanim kriminalom i korupcijom".

"I da će se baviti svim i svačim osim onim što od njih očekuju građani a za šta su izabrani. A pošto se približava 13. jul naš najznačajniji državni praznik, pozivamo sve naše funkcionere na oprez, jer nemamo dilemu, da ako se neko od njih tog dana s tri prsta počeše po glavi biće ekspresno osuđen odsijecanjem čitave šake", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: