Abazović sa Asadovim: Dogovoreno formiranje međuvladine komisije za ekonomiju

Premijer Crne Gore je, kako je rečeno, iskazao zadovoljstvo jer je najveća strana azerbejdžanska investicija izvan energetike upravo u Crnoj Gori, te dodao da treba razmisliti o drugim sličnim projektima koji bi se mogli realizovati u državi

8058 pregleda 3 komentar(a)
Abazović na sastanku sa Asadovim, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović na sastanku sa Asadovim, Foto: Vlada Crne Gore

Dogovoreno je formiranje međuvladine komisija za ekonomiju koja će uskoro početi sa radom, a koju će činiti predstavnici Vlade Crne Gore i Vlade Azerbejdžana, saopšteno je iz kabineta premijera Dritana Abazovića.

Abazović je, kako se navodi, tokom boravka u Bakuu ugostio premijer Azerbejdžana Ali Asadov.

Iz Abazovićevog kabineta je saopšteno da je Asadov tom prilikom premijeru Crne Gore čestitao Dan državnosti 13. jul.

"Na sastanku je konstatovano da dvije države u prethodnih nekoliko godina imaju intenzivan politički dijalog i da u narednom periodu treba da ga prati još snažnija saradnja u oblasti ekonomije, turizma i energetike, ali i zbližavanje dvije biznis zajednice", stoji u saopštenju.

Abazović je, kako je rečeno, iskazao zadovoljstvo jer je najveća strana azerbejdžanska investicija izvan energetike upravo u Crnoj Gori, te dodao da treba razmisliti o drugim sličnim projektima koji bi se mogli realizovati u državi.

"Pozdravljeno je uvećanje broja letova na sedmičnom nivou i ukazano na potrebu uvođenja direktnih avio linija koja bi dodatno zbližila dvije prijateljske države", navodi se u saopštenju.

Bonus video: