Babović: Niko ne smije biti izložen napadima i prijetnjama zbog svog mišljenja

Odbornički klub NSD-a, Prave i Slobodne Crne Gore osudio napade na Dajkovića

4379 pregleda 0 komentar(a)
Babović, Foto: Privatna arhiva
Babović, Foto: Privatna arhiva

Odbornički klub Nove srpske demokratije, Prave i Slobodne Crne Gore u Skupštini Glavnog grada osudio je, kako su kazali, napade na člana tog kluba, predsjednika Slobodne Crne Gore Vladislava Dajkovića.

"U zemlji u kojoj i dalje vladavina prava grca, gdje mladi godinama gledaju kako je zakon selektivna stvar a dok ujedno svaki čovjek ima urođen osjećaj bitnosti i važnosti, rezultat su sve češće ovakve scene. Scene koje su opšte dozvoljene, prihvaćene bahatosti, netrpeljivosti i 'preuzimanja stvara u svoje ruke'", saopštio je odbornik Andrija Babović.

Kazao je da je različitost mišljenja nešto na čemu se temelji demokratija, ali da niko nikad ne bi smio da "bude izložen ovakvim napadima i prijetnjama zbog iznijetog mišljenja, koje pritom nikom ne vrijeđa nego ukazuje na problem".

"Tražimo da se hitno nadležne institucije pozabave ovim izgrednicima na jedan ozbiljan način kako naš kolega ne bi slučajno došao u situaciju da bude i fizički napadnut. U suprotnom ćemo, ukoliko do toga dođe, smatrati ih direktno odgovornima. Nije dobro u demokratskim društvima ka kojem težimo da svaki pojedinac ili njemu bliska grupa organizuje samoodbranu kada već postoje institucije sistema koje su plaćene da rade te poslove", zaključio je Babović.

Bonus video: