Rađenović: Otvaranje Svetog Stefana je obična podvala

Ono što je sada svima jasno jeste da, kako kaže Rađenović, i pored najbolje volje, nije moguće održati "Adriatic Properties" u životu, a kamoli ga dizati iz mrtvih, bez završetka solitera u Miločerskom parku, što je i bio glavni cilj od samog početka zakupa 2006. godine

9907 pregleda 81 reakcija 14 komentar(a)
Rađenović, Foto: Vuk Lajović
Rađenović, Foto: Vuk Lajović

Član predsjedništva Socijalističke narodne partije, mještanin Svetog Stefana Krsto Rađenović ocijenio je da je “ otvaranje” grad hotela “ Sveti Stefan” podvala , te pozvao premijera, ministra turizma i Morsko dobro da uklone kapiju sa Kraljičine plaže.

"Aktuelna tema "otvaranja” grad-hotela Sveti Stefan ne predstavlja ništa drugo do pokušaj reanimacije upokojenog Adriatic Properties-a, kojemu bi se prije trebalo praviti parastos negoli davati vještačko disanje za povratak u život, odnosno upravljanje najvećim biserom na našoj obali a i šire. Učestvovanje i davanje podrške u političkim igrokazima bivšeg režima, izgleda da je svo vrijeme bila osnovna djelatnost ovog turističkog leša, žrtvujući pri tome ono što je državi i građanima, ali ne i njemu, najznačajnije - budućnost Svetog Stefana, a time i motora našeg turizma", istakao je Rađenović.

Dodaje da i pored velike želje i napora Vlade Dritana Abazovića da učini sve kako bi se otvorio Sveti Stefan i primio goste, kao i pored obećanja koje je dato od strane Adriatic Properties-a premijeru Abazoviću i ministru Đuroviću, jasno je sada da sve to predstavlja samo još jednu u nizu obmana i zamajavanja Adriatic Properties-a naočigled sveukupne javnosti.

"Dakle, tobožnje namjere otvaranja grad-hotela su samo uobičajena prašina koja se baca javnom mnjenju u lice uoči svake turističke sezone, a zapravo je u pitanju podvala koju je ovih dana demistifikovala grupa eksperata iz Amana, koja je došla da izvrši procjenu i koji su utvrdili da hotel nije u mogućnosti da obezbijedi primanje gostiju u punom kapacitetu, zbog oštećenja na objektima u grad-hotelu Sveti Stefan, a koji su nastali zbog neadekvatnog održavanja u proteklom periodu. Nažalost, umjesto što naš najznačajniji resurs drži kao taoca, jedini časni potez ovog preduzeća bi bio da napusti hotelski kompleks i time omogući nekom poštenom i odgovornom investitoru da preuzme ovaj zahtjevan posao", naglašava Rađenović.

Ono što je sada svima jasno jeste da, kako dodaje, i pored najbolje volje, nije moguće održati „Adriatic Properties” u životu, a kamoli ga dizati iz mrtvih, bez završetka solitera u Miločerskom parku, što je i bio glavni cilj od samog početka zakupa 2006. godine.

"Koristim priliku da ovim putem pozovem premijera, ministra ekonomskog razvoja i turizma, kao i rukovodstvo Morskog dobra da pod hitno pošalju nadležne inspekcije, i da shodno zakonskim procedurama, otvore kapiju na „Kraljičinoj plaži”, da se omogući nesmetano šetanje rivom koja je javni put, te da se skloni obezbjeđenje kako bi turisti mogli normalno da šetaju Miločerskim parkom i ostalim javnim stazama", zaključio je Rađenović.

Bonus video: