Abazović 7. i 8. jula na Dubrovnik forumu

"Na marginama Dubrovnik foruma, Abazović će imati niz bilateralnih susreta sa visokim zvaničnicima, učesnicima Foruma", rekli su iz Vlade

2802 pregleda 9 komentar(a)
Abazović, Foto: Svetlana Mandić
Abazović, Foto: Svetlana Mandić

Premijer i rukovodilac radom Ministarstva vanjskih poslova, Dritan Abazović, učestvovaće na Dubrovnik forumu pod nazivom "Upravljanje globalnom preraspodjelom", koji će biti održan danas i sjutra.

Iz Vlade su saopštili da Abazović na Dubrovnik forumu učestvuje na poziv ministra vanjskih i evropskih poslova Hrvatske Gordana Grlića Radmana.

Abazović će, kako su najavili, sjutra govoriti na prvom panelu "Svjetski poredak van reda: Kako stabilizovati svjetsku politiku?".

"Na marginama Dubrovnik foruma, Abazović će imati niz bilateralnih susreta sa visokim zvaničnicima, učesnicima Foruma", rekli su iz Vlade.

Kako su naveli, Dubrovnik forum je politička konferencija koja okuplja ministre vanjskih poslova i ostale najviše političke ličnosti, sa ciljem razmjene mišljenja o trenutno aktuelnim pitanjima svjetske politike.

“Tema Foruma vezana je za rusku vojnu agresiju na Ukrajinu, koja je uveliko ušla u drugu godinu trajanja, kao i za uticaj koji rat u Ukrajini ima na funkcionisanje globalnog sistema zasnovanog na principima teritorijalnog integriteta država, međunarodnog prava i otvorenih ekonomskih odnosa”, kaže se u saopštenju.

Forum će, kako se navodi, biti potvrda postojanog stava zapadnih država i njihovih saveznika, ujedinjenih u osudi ruske agresije na ukrajinsku teritoriju.

Bonus video: