Bečić: Bićemo samo u Vladi i vlasti koja je spremna da do temelja satre kriminal i korupciju

"Što se nas tiče, mafija nikada više. Ko god planira drugačije, neka nastavi dalje, ali sa nama neće moći", kazao je lider Demokrata

29520 pregleda 492 reakcija 55 komentar(a)
Bečić, Foto: Luka Zeković
Bečić, Foto: Luka Zeković

Demokrate će biti dio samo one Vlade i vlasti koja je spremna da "do temelja satre" organizovani kriminal i korupciju, njene nosioce, pomagače, saučesnike i predstavnike u institucijama sistema, poručio je lider te stranke Aleksa Bečić.

"Bilo da su u pitanju proces formiranja buduće vlasti ili drugi vezani procesi, ono što želim da istaknem u ime subjekta kojeg predstavljam je da sigurno nećemo dozvoliti da bilo ko dovede u pitanje borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. Sa ovim zlom u njenom najekstremnijem smislu se Crna Gora suočava punih 30 godina, dokumenta Europola i optužnice SDT-a potvrđuju tu svojevrsnu izdaju i bruku države, pa čudi kako je ista ostala neprimijećena od strane onih koji su podržavali društveno-političke elite koje su vladale, to omogućavale ili u tome učestvovale", saopštio je Bečić.

Poručio je da "mafija mora biti počišćena" i da te procese mogu iznijeti oni koji su uvijek i u najtežim vremenima i trenucima pokazali "odlučnost, hrabrost, čistinu, beskomprominost i otpornost" na bilo kakve nedozvoljene uticaje.

"Tu borbu Crna Crna Gora mora dobiti, a mafija izgubiti jer samo jedan može vladati ovom prelijepom zemljom. Mafija ili narod, nezavisne i profesionalne institucije ili biro mafija. Što se nas tiče, mafija nikada više. Ko god planira drugačije, neka nastavi dalje, ali sa nama neće moći", zaključio je Bečić.

Bonus video: