Abazović i Eskobar: Brojni izazovi koji bi mogli narušiti stabilnost i ugroziti evropski put Zapadnog Balkana

Iz Vlade je saopšteno da je "tokom sastanka bilo riječi i o evropskoj integraciji zemlje, uz ponovljenu podršku SAD našim nastojanjima da Crna Gora što prije postane dio evropske porodice"

17024 pregleda 11 komentar(a)
Sa susreta, Foto: Vlada Crne Gore
Sa susreta, Foto: Vlada Crne Gore

Region je suočen sa brojnim izazovima koji bi mogli narušiti stabilnost i ugroziti evropski put Zapadnog Balkana (ZB), konstatovali su predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i specijalnim izaslanik Sjedsinjenih Američkih Država (SAD) za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.

Iz Vlade je saopšteno da se Abazović susreo sa Eskobarom na marginama Dubrovnik foruma.

"Zajednički je konstatovano da je region suočen sa brojnim izazovima koji bi mogli narušiti stabilnost i ugroze evropski put Zapadnog Balkana. U tom smislu, ocijenjeno je da Crna Gora promovisanjem dobrosusjedskih odnosa i saradnje ima pomiriteljsku i konstruktivnu ulogu u regionu. Na tim linijama, naglašena je i činjenica da, u regionu isprepletenom bilateralnim sporovima, Crna Gora njeguje dobru saradnju sa svim državama Zapadnog Balkana bez izuzetka", piše u saopštenjU Vlade.

U saopštenju se dodaje da je "tokom sastanka bilo riječi i o evropskoj integraciji zemlje, uz ponovljenu podršku SAD našim nastojanjima da Crna Gora što prije postane dio evropske porodice".

Bonus video: