Leposavić povukao prigovor kojim je tražio ponavljanje izbora na tri biračka mjesta

Leposavić je u prigovoru tražio ponavljanje izbora na biračkim mjestima 106, 106A i 106B u podgoričkom naselju Donja Gorica

42301 pregleda 311 reakcija 100 komentar(a)
Leposavić, Foto: Savo Prelević
Leposavić, Foto: Savo Prelević

Nosilac izborne liste "Pravda za sve" na parlamentarnim izborima 11. juna, Vladimir Leposavić povukao je prigovor na rezultate parlamentarnih izbora koji je podnio Državnoj izbornoj komisiji (DIK).

To je "Vijestima" potvrđeno iz DIK-a.

Leposavić je u tom prigovoru tražio ponavljanje izbora na biračkim mjestima 106, 106A i 106B u podgoričkom naselju Donja Gorica.

RTV Nikšić je objavila da je Leposavić povukao sve ustavne žalbe i prigovore DIK-u.

To se kako navodi RTV Nikšić, prije svega odnosi na ponavljanje izbora na jednom biračkom mjestu u Kolašinu, ali i na prigovore vezane za Zetu i Podgoricu.

Taj medij navodi da se "na ovaj korak Leposavić opredijelio kako bi se spriječio izborni inžinjering i ulazak Socijaldemokratske partije (SDP) u parlament s obzirom da toj partiji nedostaje svega 60 glasova".

U SDP su očekivali da Ustavni sud odluči u vezi sa žalbom Leposavića na nepravilnosti na biračkom mjestu broj 1 (JU SMŠ "Braća Selić") u Kolašinu, kako bi ostvarili parlamentarni status.

Žalba Leposavića je slična onoj koju je Ustavni sud usvojio vezano za biralište na Cetinju gdje je glasanje poništeno zbog neslaganja broja kupona i glasača.

Prema privremenim rezultatima DIK-a lista "Pravda za sve" nije prešla cenzus za ulazak u Skupštinu Crne Gore.

Bonus video: