FOTO i VIDEO Sastanak Milatovića i Vučića, intonirane himne Crne Gore i Srbije...

Milatović je dočekan uz najviše vojne i državne počasti ispred Palate Srbije u Beogradu gdje boravi u zvaničnoj dvodnevnoj posjeti

20344 pregleda 248 reakcija 35 komentar(a)
Milatović i Vučić, Foto: Sužba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Milatović i Vučić, Foto: Sužba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 10.07.2023. 11:22h

Predsjednici Srbije i Crne Gore Aleksandar Vučić i Jakov Milatović sastali su se danas u Beogradu.

Iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore je saopšteno da su Milatović i Vučić imali tête-à-tête razgovor, koji su nastavili na susretu delegacija Crne Gore i Srbije.

U saopštenju se dodaje da je Milatović dočekan danas uz najviše vojne i državne počasti ispred Palate Srbije u Beogradu gdje boravi u zvaničnoj dvodnevnoj posjeti.

Na svečanom dočeku intonirane su himne dvije zemlje.

Milatović je u Beograd stigao juče poslije podne, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ga je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Predsjednik Crne Gore je sinoć imao neformalnu večeru sa Vučićem i na Tviteru je napisao da je to bio otvoren razgovor o unaprjeđenju odnosa Crne Gore i Srbije.

Milatović je sinoć prisustvovao i svečanom prijemu u Crnogorskoj kući u Beogradu gdje je, između ostalog, rekao da je revitalizacija političkih odnosa važna za unaprjeđenje ekonomskih odnosa Crne Gore i Srbije.

Milatović je nedavno rekao da će u fokusu njegove posjete Beogradu biti potpuna normalizacija odnosa sa Srbijom kao važnim ekonomskim partnerom.

Tokom posjete Milatović će položiti vijenac na Spomenik neznanom junaku na Avali. Najavljeno je i da će položiti cvijeće ispred Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" gdje je početkom maja ove godine ubijeno devetoro đaka i radnik obezbjeđenja.

On će se sastati i sa predsjednikom Skupštine Srbije Vladimirom Orlićem.

Bonus video: