Milatović o slučaju Marović: Dobio sam uvjerenje od Vučića da će se Srbija odgovorno odnijeti

"Moje mišljenje je da svako ko je krivično kažnjen u Crnoj Gori treba tu kaznu i da odsluži"

34513 pregleda 231 reakcija 45 komentar(a)
Milatović i Vučić, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore
Milatović i Vučić, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 10.07.2023. 12:48h

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović saopštio je danas da je u razgovoru sa predsjednikom Srbije Aleksandram Vučićem iznio slučaj nekadašnjeg visokog funkcionera Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozara Marovića.

Marović sedam godina boravi u Beogradu, iako crnogorske vlasti uporno traže njegovo izručenje po presudama zbog višemilionskih malverzacija u Budvi.

"Moje mišljenje je da svako ko je krivično kažnjen u Crnoj Gori treba tu kaznu i da odsluži, uključujući i Marovića tako da sam to pitanje stavio na sto i dobio uvjernje od Vučića da će se Srbija odgovorno odnijeti povodom toga", rekao je Milatović na konferenciji za medije s Vučićem odgovarajući na novinarsko pitanje da li je sa Vučićem razgovarao o izručenju Marovića.

Vučić je o slučaju Marovića rekao da će uzeti u razmatranje sve ono o čemu govori Milatović i da će pružiti odgovarajuće, utemeljene odgovore.

"Kod mene se nameće kao pitanje nešto drugo.Traži se razlog da bi se onaj drugi okrivio za nešto ili nepoštovanje nekog. Jeste li razmislili vi sa Televizije Crne Gore kada dolazite boli li nas to što je Crna Gora priznala protivpravno otcjepljenje, bez povelje Ujedinjenih nacija dijela teritorije Srbije. Jeste li se pitali da li nas je boljelo kada je protjeran naš ambasador a da nismo primijetili da je bio dovoljan razlog za tako nešto. Donosimo odluku u narednih desetak, 12 dana ko će biti novi ambasador u Crnoj Gori", rekao je Vučić.

On je pitao kako je moguće da pd 28,73 posto Srba po zvaničnoj statistici, u Crnoj Gori ima svega osam posto Srba zaposlenih u javnom sektoru.

"Mislite li da je to manje važno pitanje od Marovića? Mislite li da je pitanje jednog ogromnog dijela stanovištva manje važno od jednog čovjeka? Ili mislite da je to potrebno da bi se pokazalo da Crna Gora uvijek nešto Srbiji može da kaže? Naravno da može. Srbiji svi kažu sve. Nije Marović tabu tema i ne smiju da postoje tabu teme", rekao je Vučić.

Bonus video: