Abazović i Adžić 11. jula na komemoraciji u Srebrenici

"Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović prihvatio je poziv da prisustvuje obilježavanju godišnjice genocida u Potočarima, čime će Crna Gora, kao i do sada, odati počast žrtvama i njihovim porodicima i prenijeti poruku mira i saosjećanja sa svim nevino stradalima", navodi se u saopštenju kabieta predsjednika Vlade

5600 pregleda 42 reakcija 10 komentar(a)
Srebrenica, Foto: Shutterstock
Srebrenica, Foto: Shutterstock

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić prisustvovaće sjutra komemoraciji 28. godišnjice genocida u Srebrenici, u Potočarima, saopšteno je iz Abazovićevog kabineta.

Poziv na komemoraciju i dženazu u Potočarima najvišim zvaničnicima Crne Gore je, kako se navodi, uputio organizacioni odbor, na čelu sa zamjenikom načelnika Opštine Srebrenica Hamdijom Fejzićem.

"Crna Gora je u julu 2009. godine usvojila Deklaraciju o prihvatanju Rezolucije Evropskog parlamenta (EP) o Srebrenici, kao jedna od prvih država koja je to učinila, nakon što je pomenutu Rezoluciju usvojio Evropski parlament", piše u saopštenju kabineta predsjednika Vlade.

Crna Gora je, dodaje se, usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici 17. juna 2021. godine.

"Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović prihvatio je poziv da prisustvuje obilježavanju godišnjice genocida u Potočarima, čime će Crna Gora, kao i do sada, odati počast žrtvama i njihovim porodicima i prenijeti poruku mira i saosjećanja sa svim nevino stradalima", navodi se u saopštenju.

Delegacija Vlade Crne Gore će, kako je rečeno, svojim prisustvom odati počast žrtvama genocida i tom prilikom ukazati na "jasan stav" Crne Gore kojim se, kako je saopšteno, osuđuje genocid u Srebrenici kao i svi drugi ratni zločini počinjeni na teritoriji bivše Jugoslavije.

"Prisustvo na komemoraciji 28. godišnjice obilježavanja genocida predstavlja kontinuitet iskazivanja poštovanja žrtvama i posvećenosti Crne Gore u obezbjeđivanju trajnog mira na Zapadnom Balkanu kako se slični zločini ne bi nikad više ponovili", piše u saopštenju.

Bonus video: