Mujković: DPS ne mogu oprati ni Zeta, ni Tara, ni Ćehotina

Kako je kazao, Demokrate dobro znaju koliko domaćinstava u Crnoj Gori ima, jer su pokucali na vrata svakog od njih
93 pregleda 2 komentar(a)
Mensur Mujković, Foto: Demokratska Crna Gora
Mensur Mujković, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 02.09.2017. 14:53h

Tragikomično je kad o broju domaćinstava i kampanji Demokrata govori član Demokratske partije socijalista iz Nikšića, grada koji je između dva popisa napustilo oko tri hiljade građana, kazao je Mensur Mujković, član OO Demokrata u Pljevljima.

Marko Burić iz nikšićkog odbora DPS-a kazao je da Demokrate pokušavaju obmanuti crnogorsku javnost proizvoljnim ciframa, koje su im "izmislili marketinški savjetnici."

Mujković je, ipak, kazao da Demokrate dobro znaju koliko domaćinstava u Crnoj Gori ima, jer su pokucali na vrata svakog od njih.

"Čega se pametan stidi, time se jurišnik kleptomana ponosi. A ponosno priznaje da su kleptokrate i kleptomani iz DPS-a poharali 4 milijarde narodnog i državnog novca u Crnoj Gori. Potvrdili ste da je 0 vaš broj pređenih kilometara o svom, a ne o trošku službenog novca. Potvrdili ste da je 0 broj dnevnica i stanarina kojih ste se odrekli. Potvrdili ste da je 0 broj centi kojih ste se odrekli. Potvrdili ste da je 0 broj škola koje ste obnovili. Potvrdili ste da je 0 iznos telefonskih računa kojih ste se odrekli. Tih 5 nula su vaše shvatanje politike. Tih 5 nula su vaš politički moral. No, tih pet nula stoje i u još nekim brojevima, ali iza jedne za vas tričave jedinice. 100 000 je broj radnika i građana koje ste poslali na ulicu ili zaputili preko granica naše lijepe, a od vas pokradene i poharane države. I dok ste trčali do skupštinske blagajne i za 245 eura goriva, vaši poslanici su inkasirali 31 milion eura. Iako se nijeste nikad odrekli niti jednog centa, plate vaših javnih funkcionera su odnijele 82 miliona eura iz budžeta. I dok ste grabili budžetski novac i za sms poruke, vaša partija je iz državnog budžeta uzela 54 miliona, a iz lokalnih budžeta 34 miliona eura," kaže Mujković.

Kako je rekao, DPS samo iz državnog budžeta onoliko para za koliko su prodati KAP i Željezara.

"Toliko krasti, a nikad ne stati može samo onaj kome je pohlepa odavno oči zatvorila, a razum pomutila. A šta drugo reći za partiju koja samo iz državnog budžeta uzme onoliko para za koliko je prodat KAP i Željezara, i pri tom trči da namiri još 245 eura goriva svojim poslanicima koji primaju pare za stiskanje tastera. Da li vas je sramota što pričate o platama, a o budžetu ste u Skupštini raspravljali oko pola sata. 25 puta duže traje potpisivanje vaših zahtjeva za refundacije goriva, telefonskih računa, dnevnica, stanarina nego sve vaše diskusije uključujući i ono što prokamene vaše satelitske partije. Koliko je samo zakona i izvještaja usvojeno, a da nije bilo nijedne izgovorene riječi niti diskusije?" dodaje Mujković.

Kako je naveo, kada iz DPS-a već žele da pričaju o prošlosti, tu partiju "ne mogu oprati ni Zeta, ni Tara, ni Ćehotina i to u najvećem vodostaju."

Tragikomično je kad o broju domaćinstava govori jurišnik iz Nikšića, grada koji je između dva popisa napustilo oko 3000 građana, pa izračunajte koliko je to domaćinstava. Je li vas stid da potpisujete štancovana saopštenja o broju domaćinstava, a dolazite iz grada u kojem je za vrijeme vladavine DPS-a, smanjen broj stanovnika za 8 000 i ko zna koliko hiljada domaćinstava? Ono što nas je u ovoj kampanji najviše boljelo nijesu ni uvrede, ni pozivi na linč od vaših plaćenih agenata, nego zatvorene kuće i pustoline koje su ostale iza vaše besprizorne pohare. Zatvorena su domaćinstva i u Nikšiću, i u Pljevljima i u Bukovici, i u Mojkovcu i na Cetinju, i svugdje gdje ste krali i harali, ne pitajući za pripadnost, jer novac nema ni nacionalnu boju, ni vjerski miris, pa su vam žrtve svi Crnogorci, Srbi, Bošnjaci, Muslimani, Albanci, Hrvati, Romi koje ste krali i progonili. A domaćinstva ste gasili i kad je vaš šef veličao Miloševića govoreći da je dar od Boga, i kad je javno telalio da mrzi šah zbog šahovnice, ali i onda kad je trebalo prevoziti glisere duvana i narkotika, kad je trebalo ućutkati slobodoumne kritičare režima, kad je trebalo pokazati mafijašku dominaciju. Vaš crn obraz zbog ugašenih domaćinstava ne može ni Zeta, ni Tara, ni Ćehotina oprati i to u najvećem vodostaju. I što je još poraznije - bruka je i sramota da podatak od 2011. godine koristite kao neki argument o broju domaćinstava. Ništa čudno od vas koji živite u prošlosti. Žalosno je što ne znate ni koliko trenutno domaćinstava u Crnoj Gori ima, ali Demokrate odlično znaju jer su pokucale na vrata svakog od njih," kazao je Mujković.

Kada je riječ o "udomljavanju" članova porodice i partije, smatra da je to takođe tema o kojoj ne bi trebalo da govori neko iz DPS-a.

"Kad već bestidno pominjete udomljavanje, da li je udomljavanje kad Milov sin dobija kredite i subvencije, a sestrić se skući na Menhetnu? Da li je udomljavanje kad Milov brat dobije 10, 5 miliona eura u slučaju Limenka? Da li je udomljavanje kad Duškov sin postane direktor u Montenegro erlajnsu, a Svetova strina načelnica katastra, kum i kćerka menadžeri opštine i tako redom? Da li je udomljavanje kad grofica Ćatović podijeli nezakonito, naravno, 11 stanova svojima i podobnima? Teško onoj zemlji u kojoj se tender raspisuje samo za linčovanje političkog neistomišljenika. Ali to ste vi. A mi smo tu da vratimo narodu svaki cent koji ste opljačkali. Mi smo tu da se prekine vaša hajka i vaše namještaljke. Na vašoj su meti početkom 90-ih bili cijele grupe i narodi koji nikom ništa nijesu skrivili, a danas su na meti hrabri i časni ljudi koji u svojim sredinama uvode red i otkrivaju vaše pljačke, prevare i mahinacije. Ali vam poručujemo da ćete za zločinjenje platiti račun pravnoj državi. Upravo vi koji otimate ono što vam ne pripada, vi koji primate plate za pritiskanje tastera, za organizovanje kriminalnih grupa, za gašenje fabrika, i zbrinjavanje sinova, braće, sestrića, strina i snaha," zaključio je Mujković.

Bonus video: