Đukanović: Duboko zabrinjava da i nakon 28 godina na javnoj sceni ima onih koji negiraju ili relativizuju genocid...

"Istinsko pomirenje može počivati jedino na punoj istini, pravdi i prihvatanju odgovornosti. Istina o prošlosti je put za mirnu, stabilnu i prosperitetnu budućnost", napisao je Đukanović na Tviteru

10116 pregleda 45 reakcija 44 komentar(a)
Đukanović, Foto: Luka Zeković
Đukanović, Foto: Luka Zeković

Bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je da i danas iskreno žali i saosjeća sa porodicama žrtava i preživjelim u genocidu u Srebrenici, kako je dodao najmračnijoj stranici poslijeratne istorije našeg regiona i Evrope.

"Duboko zabrinjava da i nakon 28 godina na javnoj sceni ima onih koji negiraju ili relativizuju genocid, prećutkuju govor mržnje i pozive na revizionizam i slave ratne zločince. Takvoj devastaciji vrijednosti, nažalost, svjedočimo i u našem društvu. Istinsko pomirenje može počivati jedino na punoj istini, pravdi i prihvatanju odgovornosti. Istina o prošlosti je put za mirnu, stabilnu i prosperitetnu budućnost", napisao je Đukanović na Tviteru.

U Memorijalnom centru u Potočarima danas će biti održana komemoracija povodom 28. godišnjice genocida u Srebrenici koji su tokom jula 1995. godine počinile srpske snage nad bošnjačkim stanovništvom u tadašnjoj "zaštićenoj zoni" pod kontrolom UN.

Bonus video: